52 éves rekordot döntött meg az 50 éves focista

Horizontal
Former Japan striker Kazuyoshi Miura of the J-League second-tier club Yokohama FC poses for photographers as he holds a bouquet of flowers presented by journalists to celebrate his 50th birthday during a press conference after the opening match of 2017 season against Matsumoto Yamaga in Yokohama, suburb of Tokyo, on February 26, 2017. / AFP PHOTO / TORU YAMANAKA
Vágólapra másolva!
A mögöttünk hagyott hétvégén egy japán futballista, Kazuyoshi Miura lett a profi labdarúgás történetének legidősebb gólszerzője.

A japán másodosztályban szereplő Yokohama FC 50 éves csatára a Thespa Kusatsu elleni bajnoki mérkőzés egyetlen gólját szerezte, ezzel pedig megdöntötte Sir Stanley Matthews 52 éve fennálló rekordját.

Kazuyoshi Miura (középen) Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Yoshinaga Azekawa

Matthews, az angol labdarúgás egyik legnagyobb legendája 1965-ben 50 évesen és öt naposan, a Stoke City mezében szerzett találatával tartotta a legidősebb gólszerző rekordját, egészen vasárnapig. Kazuyoshi Miura 50 évesen és 14 naposan állította fel az új csúcsot.

Örömében úgy táncolt, mintha 20 lenne.

A korábbi 89-szeres japán válogatott Miura már a 32. profi szezonját tapossa, 1986-ban debütált a brazil Santosban. Pályafutása során Európában is megfordult, rövid ideig volt a Dinamo Zagreb és a Genoa játékosa is, de Ausztráliában (a Sydney FC-ben) szintén szerepelt.

A válogatottban 55 gólt szerzet, hazájában a mai napig úgy emlegetik, mint

az egyik legjobb japán futballista, aki soha nem szerepelt világbajnokságon.

Vasárnap a futball kitörölhetetlen legendája lett.