Alig lesz szurkoló az EL-döntőn

Isztambul, 2016. november 3. Moussa Sow, a török Fenerbahce szenegáli játékosa (k) gólt lő Marcos Rojo (b) és Daley Blind, az angol Manchester United játékosai között a labdarúgó Európa Liga A csoportja negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Isztambulban 2016. november 3-án. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)
Vágólapra másolva!
A jegyek kevesebb mint a felét kapják meg a résztvevő csapatok a labdarúgó Európa Liga döntőjében.

A május 24-i, stockholmi fináléra a 48 ezer belépőből mindkét résztvevő együttes 10-10 ezret kap. Az európai szövetség (UEFA) weboldalán 17 ezer jegyet értékesít majd, míg a további 11 ezer helyen a szervezet szerdai közlése szerint a "helyi rendező bizottság, a nemzeti szövetségek, a kereskedelmi partnerek és jogtulajdonosok" között osztják majd szét. A jegyárak 45-től 150 euróig (14 ezertől 47 ezer forintig) lesznek kaphatók.

Moussa Sow (Fenerbahce) álomgólja a Manchester Unitednek az EL-ben Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Az előző szezonban számos kritika érte az UEFA-t az andalúz együttes sikerével zárult Sevilla-Liverpool finálé jegyeloszlása kapcsán: a 35 ezer férőhelyes bázeli St. Jakob-Parkban rendezett mérkőzésre mindkét fél 9 ezer belépőt kapott, további 9 ezret értékesítettek, míg 8 ezer jutott a támogatóknak és partnereknek.

A sorozat jelenleg a nyolcaddöntőknél tart, a csütörtöki visszavágókat követően pénteken sorsolják ki Nyonban a legjobb nyolc párosítását.