A MU-legenda úgy kiosztotta Mourinhót, ahogyan még senki

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho arrives for the UEFA Europa League round of 16 second-leg football match between Manchester United and FC Rostov at Old Trafford stadium in Manchester, north-west England, on March 16, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Roy Keane verbális támadást intézett José Mourinho ellen, miután a Manchester United csütörtök este bejutott az Európa Liga negyeddöntőjébe.

Írország válogatottjának másodedzője szakértőként közreműködött a Rosztov ellen 1-0-re megnyert mérkőzés közben és után. Szokása szerint nem fogta vissza magát.

Keane azon háborodott fel, hogy José Mourinho a Manchester United sűrű menetrendjére panaszkodott. A portugál azt nehezményezte, hogy csapata hétfőn a Chelsea ellen vívott FA-kupa-negyeddöntőt, csütörtökön az Európa Ligában játszott sorsdöntő mérkőzést, ezek után pedig vasárnap bajnoki találkozón kell pályára lépnie. Mourinho azt mondta, ebből is látszik, hogy „a klubnak és neki ellenségei vannak".

Mourinho szerint a szövetség lehetett volna kegyesebb klubjához Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

„Soha életemben nem hallottam ennyi baromságot, mint amennyit Mourinho beszél. Miért kell nekünk egyáltalán ezt a hülyeséget hallgatnunk?" – tette fel a kérdést a Manchester Unitedet játékosként 12 éven át szolgáló Keane, majd folytatta.

Ő a Manchester United, a világ egyik legnagyobb klubjának a menedzsere. Fantasztikus csapata van, mégis folyamatosan a mérkőzések beosztása miatt reklamál."

Roy Keane nem kímélte Mourinhót Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Rui Vieira

„A sorsolásokra egy rossz szava sem lehet, könnyű útjuk van a kupákban, nem túl nehéz ellenfelekkel és hazai mérkőzésekkel. Ez a fickó értelmetlen dolgokról beszél, soha nem hallottam ennyi sületlenséget" – mérgelődött a korábbi középpályás, aki csak ezt követően vitte be a végső csapást.

Szavainak azért némileg ellentmond, hogy a Manchester United hétfőn a Premier League-ben éllovas Chelsea otthonában lépett pályára az FA-kupában, 1-0-ra ki is kaptak.

Milyen nehéz mérkőzésekről beszél? Ez ellen a Rosztov ellen a Manchester United tartalékcsapata is nyert volna. Halálosan unom ezt az embert" – fakadt ki Keane, aki szerint a Marcos Rojónak beküldött banán egy megrendezett jelenet volt.

A MU-játékos meccs közben evett, megőrült az internet

Az akció végrehajtásában José Mourinho is közreműködött.

„Ez meg volt tervezve, semmi kétségem. Kimerült játékosokról beszél, miközben ez a mérkőzés könnyebb volt, mint egy edzés. Micsoda baromság! Láttam már ételt a pályára küldeni, de normális esetben ezt megteszi valaki a stábtagok közül. Mourinho ebből is egy drámai szituációt akart csinálni. Ő adta oda Ashley Youngnak, így most mindenki erről beszél" – zárta szavait a stúdióban Roy Keane.