Társoldalunk:

Mit adnak vajon tizenhárommillió forintért az El Clásicón?

2017.03.18. 09:39

Hétfőn indul a jegyértékesítés mindenki előtt nyitott fordulója a július 29-én Miamiban sorra kerülő Barcelona-Real Madrid találkozóra. Az érdeklődés nyilvánvalóan óriási, és a jegyárakat is ehhez igazították a viszonteladók.

A La Liga, egyben az európai, sőt még tovább megyünk, a világfutball két óriásának mérkőzése a Nemzetközi Bajnokok Kupája (International Champions Cup) sorozat amerikai felvonásának legnagyobb attrakciója lesz. A szervezők joggal várnak teltházat Miamiban a Hard Rock Stadiumban. 

És ezen várhatóan az sem fog változtatni, hogy a jegyhez csak csillagászati árakon lehet jutni. Ha eddig összehúzott szemöldökkel nézte volna az Arsenal oly' sok kritikát kapó árszabását, akkor most kapaszkodjon meg. A BeIn Sports szétnézett a március 20-án kezdődő nyilván értékesítés előtt - pénteken már volt egy elővételes kör - és azt találta, hogy a legnagyobb viszonteladó, a StubHub nem volt szívbajos az árképzésnél.

Mennyi?! Ennyi pénzt talán még ők sem adnának, hogy lássák saját magukatForrás: DPPI/ Bagu Blanco

Ezek szerint a legolcsóbb jegyek 470 dollárba (kb. 130 ezer forintba) kerülnek, de ezért a pénzért csak a kakasülőre ülhetünk a kapu mögött. Nyugalom, azért 1000 dollár (kb. 287 ezer forint) alatt is lehet már jobb helyre szóló jegyet kapni, de, aki igazán ad magára, az kigombolja a pénztárcát, és nem sajnál 3, 5 vagy akár 7000 dollárt (862 ezer - 2 millió forint) sem, hogy igazán jól láthassa Lionel Messi cseleit és Cristiano Ronaldo combizmát a 72 Club All Inclusive vagy a Hyunday Club nevű helyekről.

Persze van még ennél is tovább: a nyilvános árlistán a Media Sideline (9999 dollár) és a Lower FC Barcelona Supporters 129 (10398 dollár) helyek a legdrágábbak, ezek 3 millió forintot kóstálnak. A BeIn Sports információi szerint azonban vannak olyan jegyek, amelyeket már "fel sem mernek" tűntetni az értékesítési oldalon: az Upper Corner 342 számú helyről 45 849 dollárért (kb. 13,2 millió forint) lehet gyönyörködni a csodálatos játékban.