Társoldalunk:

José Mourinho előtt nincsenek titkok

2017.03.18. 11:22

José Mourinho számára nem csak a Manchester United élete nyitott könyv, de például azt is tudja, hogy kik buktatták meg egykori madridi segítőjét Middlesborough-ban.

Az aktuális Premier League-forduló előtt a Manchester United pénteki - az Európa Liga-meccs miatt ezúttal nem csütörtökön volt - sajtótájékoztatóján a portugál tréner ezúttal is a szokott őszinteséggel válaszolt az újságírók kérdéseire.

Így egybek között azon háborgott több felvonásban is, hogy - szemben a többi európai bajnoksággal - a PL egyáltalán nem támogatja az európai kupákban szereplő klubokat. Nem csak a Unitedet, hanem egyetlen angol csapat sem kap segítséget. És, igen, a MU-ra vár a legkeményebb hajrá.

José Mourinho pontosan tudja, hogy kiknek köszönheti barátja, Aitor Karanka, hogy most nincs munkájaForrás: DPPI/Philip Oldham

"Az elmúlt hat hétben tizenegy meccset játszottunk. És valóban jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az előttünk lévő öt csapatnak, hiszen, a Chelsea egyáltalán nem szerepelt az európai kupákban, a többiek pedig már mind kiestek. Úgyhogy elárulhatná valaki, hogy miért kell nekünk vasárnap délben játszanunk? Vasárnap délben. Amikor a logika azt diktálná, hogy a miénk legyen az utolsó vasárnapi meccs, vagy méginkább, hogy hétfőn játszhassunk. De nem. Kelhetünk hétkor, hogy reggeli után máris buszra üljünk, mert délben meccsünk van."

Méghozzá annak a Middlesborough-nak az otthonában, amelyik a héten rúgta ki edzőjét, a spanyol Aitor Karankát. A szakember neve azért is kerülhetett elő, mert Mourinho madridi munkálkodása idején ő volt a portugál asszisztense, és azóta is nagyon jóban vannak. 

Tudom, hogy kik voltak. Pontosan tudom a neveket - mondta az utolsó kérédésre válaszolva ravasz mosollyal a szája sarkában.