Vágólapra másolva!
A vezető országos sport napilapok szinte csak kötelességből szentelnek két oldalt a szombati portugál-magyar vb-selejtezőnek. Kit érdekel most még ez a meccs, amikor a következő fordulóban Benfica-Porto rangadó lesz?

A Magyarországhoz hasonló méretű, lakosságú és gazdasági adottságú Portugáliában egy valamiből biztosan több van, mint hazánkban: sportnapilapokból. Szerdán az egyik lisszaboni metróvégállomás újságosánál három vaskos lap kínálta magát: az A Bola, az O Jogo és a Record. Mindháromról messziről látszik, hogy melyik csapat a szerkesztőség kedvence.

Keresni kell a válogatott meccsről szóló hírt a sportlapok címoldalán Forrás: Origo

Az A Bola pirosan virító címlapján a Benfica fiatal brazil válogatott kapusa Éderson vetődik egy labdára Josep Guardiola tekintetől kísérve, a jobb hasábban pedig egymás alatt a hazai riválisokról, a Sportingról, a Portóról és a Sebúbalról szóló hírek –

legalul pedig a mieink ellen készülő válogatottról is megemlékeznek.

A két oldal nagyját Édernek, a keddi sajtótájékoztatón elhangzott szavai teszik ki, illetve megtudjuk, amit már eddig is tudtunk, hogy a lengyel Szymon Marciniak lesz a játékvezető, és azt is, hogy jól fogynak a jegyek, várhatóan telt ház lesz a 65 ezres Estádio Luzban.

Az A Bola nagyvonalú oldalpárral hangol a vb-selejtezőre Forrás: Origo

Az A Bola tíz oldalt szentel a Benficának, négyet a városi rivális Sportingnak, és csak hármat a legnagyobb ellenlábasnak a Portónak. De ez is kisebb csoda, miután a két klub, mármint a Benfica és a Porto semmilyen szinten nincs beszélő viszonyban egymással.

A városi rivális Sportingot képviselő Recordban sem jutott több és jobb hely az ezek szerint csak számunkra fontos meccsnek. A 36 oldalt számláló lapban a 16-17. oldal a válogatotté – éppen csak beelőzve a lap közepén helyet a kapó használtautós és erotikus hirdetéseket.

Az erotikus hirdetéseket legalább megelőzi a meccs felvezetése Forrás: Origo

Megismétlik Édernek a sajtótájékoztató elhangzott szavait, adnak egy kis történelmi hátteret a ránk nézve nem éppen szép emlékű párharcainkról, illetve leírják, hogy Bruno Varela veszi át a sérült Anthony Lopes helyét a keretben. A lapban a klubok sorrendje ezúttal is sokat mondó: Sporting, Porto és végül a Benfica.

A címlapján az FC Porto sztárját, Alex Tellest futtató O Jogo követi a többiek példáját: a negyvenoldalas lap közepén jut két oldal a mérkőzés felvezetésének, ahol a keddi sajtótájékoztató bő lére eresztett részletezésében leginkább az foglalkoztatja a szerzőt, hogy vajon Édert kiszoríthatja-e a szombati kezdőből a Monacóban parádézó Bernardo Silva?

Éder vagy Silva? Forrás: Origo

Persze biztosak lehetünk benne, hogy a meccs időpontjának közeledtével egyre több oldalt hasít majd ki magának a szombati mérkőzés.