Kirúgták a hollandok szövetségi kapitányát

fbl Horizontal
Dutch national soccer team head coach Danny Blind arrives at Schiphol Airport in Amsterdam on March 26, 2017 a day after the FIFA World Cup 2018 qualifying group A football match between Bulgaria and the Netherlands in Sofia. / AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Danny Blindet, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Az 55 éves szakembernek vasárnap köszönték meg a munkáját, egy nappal azután, hogy csapata világbajnoki selejtezőn 2-0-ra kikapott Bulgáriában.

Blind irányításával a holland válogatott kilenc tétmérkőzéséből ötöt elveszített. A szombati találkozót követően első sorban azért kapott bírálatot, mert kezdőként szavazott bizalmat a védelem tengelyében a mindössze 17 éves Matthijs de Ligtnek, aki mindössze 13 mérkőzést játszott az Ajax felnőtt csapatában, és végül mindkét bolgár gólban benne volt.

Forrás: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

Hollandia öt fordulót követően csak a negyedik helyen áll az A csoportban, hátránya hat pont az éllovas franciákkal, és három a második svédekkel szemben.