30 napos fociünnep: hihetetlen, mennyi csúcsmeccs lesz áprilisban

FOOTBALL photography SPORT
Cristiano Ronaldo of Real Madrid and Lionel Messi of FC Barcelona, with Andre Gomes (behind) during the Liga match between FC Barcelona and Real Madrid played at the Camp Nou, Barcelona, Spain, on December 3, 2016 - Photo Bagu Blanco / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A futballszurkolóknak idén már tavasszal eljön a karácsony, hiszen egészen szürreális mennyiségű rangadó, derbi és csúcsmeccs vár ránk április első és utolsó napja között. Ne feledjék, az európai topligák, a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és az NB I mérkőzéseinek eredményeit élőben követhetik az Origo Sport Livescore oldalán.

Már április első hétvégéje is nagyon sűrű lesz: szombaton a Premier League-ben Merseyside-derbit, azaz Liverpool-Everton, a Bundesligában Ruhr-vidéki derbit, azaz Schalke-Dortmund rangadót rendeznek. De lesz Honvéd-Ferencváros, Monaco-PSG és Porto-Benfica is. Nem, ez nem áprilisi tréfa.

Vasárnap a Serie A-ban a Napoli és a Juventus csap össze, majd 3 nappal később az Olasz Kupa elődöntőjében is találkozik az olaszok két BL-nyolcaddöntős csapata. A másik ágon a Roma és a Lazio küzd a döntőért, a római derbi visszavágója árpilis 4-ére esik.

A Manchester City április 2-án, vasárnap az Arsenalhoz, szerdán a Chelsea-hez utazik, de aznapra jut egy Barcelona-Sevilla spanyol bajnoki is.

A Dortmund egy héttel a Ruhr-vidéki derbi után a Bayern Münchenhez látogat bajnoki mérkőzésen, árpilis 26-án szintén, de már a Német Kupa elődöntőjében.

A Bayern a Dortmunddal és a Real Madriddal is kétszer csap össze áprilisban Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Leon Kuegeler

Maradva még április második hétvégéjénél: a német csúcsrangadó mellett madridi derbit, azaz Real-Atlético meccset rendeznek, a hazai menüből pedig a Videoton-Vasas lóg ki felfelé. Zinedine Zidane csapata három nappal később (április 12.) a Bayern München ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét, egy nappal előtte (április 11.) a Juventus-Barcelona párharc első mérkőzésére kerül sor.

A Juventus és a Barcelona két felvonásban ismétli meg a 2015-ös BL-döntőt Forrás: RIA Novosti/Anton Denisov

A hónap harmadik hétvégéjén meg kell elégednünk egy milánói derbivel (Inter-AC Milan), egy Manchester United-Chelsea PL-rangadóval, az NB I-ben pedig a Vasas és a Ferencváros méri össze erejét.

Április 18-19-én a BL-negyeddöntő visszavágóit rendezik, április 22-én a Chelsea és a Tottenham harcol egymással az FA-kupa negyeddöntőjéért, április 23-án pedig az Arsenal és a Manchester City, ráadásul azon a hétvégén lesz a szezon második el Clásicója, azaz Real Madrid-Barcelona spanyol bajnoki csúcsrangadó és a mindig különleges Celtic-Rangers skót nemzeti ünnep is.

A hónap vége kimondottan Angliában lesz erős: április 27-én manchesteri (City-United), 30-án pedig észak-londoni derbi (Spurs-Arsenal) színesíti a kínálatot

Nem maradunk el Clásico nélkül áprilisban Forrás: DPPI/ Bagu Blanco

Kihagytunk valamit? Szinte biztos, de az nem vitás, hogy 2017 áprilisa a labdarúgás 30 napos ünnepe lesz.

Áprilisi focidömping

Április 1.:
Liverpool-Everton (Premier League)
Schalke-Dortmund (Bundesliga)
Honvéd-Ferencváros (NB I)
Monaco-PSG (Ligue 1)
Porto-Benfica (Liga NOS)
Április 2.:
Napoli-Juventus (Serie A)
Arsenal-Manchester City (Premier League)
Április 4.:
AS Roma-Lazio (Olasz Kupa)
Április 5.:
Chelsea-Manchester City (Premier League)
Napoli-Juventus (Olasz Kupa)
Barcelona-Sevilla (La Liga)
Április 8.:
Bayern-Dortmund (Bundesliga)
Real Madrid-Atlético Madrid (La Liga)
Videoton-Vasas (NB I)
Április 11.:
Juventus-Barcelona (BL)
Dortmund-Monaco (BL)
Április 12.:
Bayern München-Real Madrid (BL)
Atlético Madrid-Leicester City (BL)
Április 15.:
Inter-AC Milan (Serie A)
Manchester United-Chelsea (Premier League)
Ferencváros-Vasas (NB I)
Április 18.:
Real Madrid-Bayern München (BL)
Leicester City-Atlético Madrid (BL)
Április 19.:
Barcelona-Juventus (BL)
Monaco-Dortmund (BL)
Április 22.:
Chelsea-Tottenham (FA-kupa)
Arsenal-Manchester City (FA-kupa)
Április 23.:
Real Madrid-Barcelona (La Liga)
Április 26.:
Bayern München-Dortmund (Német Kupa)
Április 27.:
Manchester City-Manchester United (Premier League)
Április 30.:
Tottenham-Arsenal (Premier League)

Élő foci-, kézilabda- és teniszeredmények az Origo Sport Livescore oldalán!