Vágólapra másolva!
Delcir Sonda, a DIS Group befektetési csoport alapítója csalónak nevezte Neymart, a Barcelona futballistáját, és csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, addig nem nyugszik, amíg nem juttatja rács mögé.

Sonda 2009-ben vásárolta meg Neymar játékjogának 40 százalékát, még azelőtt, hogy bemutatkozott volna a Santos első csapatában. Azóta Neymarral, Neymar édesapjával, az FC Barcelonával, illetve a klub korábbi és jelenlegi elnökével is perben áll.

Delcir Sonda nem nyugszik bele a történtekbe Forrás: AS

A brazil üzletember számára ez nem csak a pénzről szól, személyes ügy. Azt állította:

„Soha nem gondoltam, hogy be fogom perelni azt a fiút, akit ennyire szerettem, de

A korrupció és a csalás mindennapos a világban és Brazíliában is, ezért fogok mindent elkövetni, hogy harcoljak ellene. Aki Neymarnak szurkol, az a korrupciót támogatja, ijesztően rossz példa azoknak a gyerekeknek, akik a mezét viselik" – mondta.

Neymart a Santos fiatal varázslójaként ismerte meg a világ Forrás: AFP/Mauricio Lima

A DIS Group azért vádolja csalással Neymart, mert állításuk szerint a cég háta mögött egyeztek meg a Barcelonával, így befolyásolva az átigazolás hivatalos összegét, amiből őket 40 százalék illette meg. Állításuk szerint Sandro Rosell, a Barcelona korábbi elnöke 40 millió eurót fizetett Neymarnak és családjának cserébe azért, hogy a játékos hivatalosan legyen elérhető az átigazolási piacon, és ne tárgyaljon más klubokkal.

Neymar 2013-ban hivatalosan 17.1 millió euróért igazolt a Santosból Spanyolországba, miközben 65 millió euró volt a kivásárlási ára. A DIS Group ebből a 17 millióból kapott jutalékot. Sonda hozzátette, hogy Neymar már a Santos–Barcelona klubvilágbajnoki döntőn is kapott 10 millió eurót a Barca vezetőitől.

„Ez szembemegy a FIFA összes vonatkozó szabályzatával. Ha Neymar egy politikus lenne, már rég le kellett volna mondania."

Sonda azt állítja, nem is az anyagi veszteség, hanem a személyes sérelem fáj neki igazán.

„A bíróságon azt is letagadta, hogy jóban voltunk, miközben szinte az otthonomban élt. Utaztattam, közös BBQ-partikat tartottunk. Tőlünk kapta a fizetését, mindenben támogattuk, de ő hátba szúrt minket."

Börtönben akarják látni Neymart Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Neymar 2013-as átigazolásának hivatalos összege azóta 90 millióra módosult, a DIS Groupot ennek a 40 százaléka illette volna. A befektetői csoport jelenleg 195 millió kártérítésre perli az FC Barcelonát.

– nyilatkozta Roberto Moreno, a cég ügyvezető igazgatója.