Társoldalunk:

Nem Limában fog eldőlni, hol lesz a 2024-es olimpia

2017.04.01. 16:46

Könnyen elképzelhető, hogy mégsem Limában hirdetik majd ki a 2024-es olimpia és paralimpia helyszínét, ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már keresi az esetleges beugró várost.

Az insidethegame.biz híre szerint a NOB a Perut sújtó, már 94 halálos áldozatot követelt áradások következményei, illetve a kongresszus helyszínének kijelölt szállodával szemben felvetődött logisztikai problémák miatt fontolgatja erősen, hogy máshol tartja szeptemberi ülését. A természeti katasztrófában már 700 ezer ember vesztette el otthonát a dél-amerikai országban. 

A természet nem bánik kesztyűs kézzel PeruvalForrás: AFP/Celso Roldan

Mindezek ellenére a limai szervezők azért küzdenek, hogy ne vigyék máshová a kongresszust, ugyanakkor az insidthegames-nek helyi illetékesek elmondták, hogy jelen állás szerint mindössze 50 százalék az esélye annak, hogy mégis Limában hirdetik majd ki a 2024-es rendezőt.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó honlap úgy tudja, több város is felvetődött helyettesként. Ezek között van Lausanne, a NOB központja, valamint Doha, Abu-Dzabi és Dubaj is, de az is elképzelhető, hogy a 2019-es NOB-kongresszusra egyedül jelentkezett Milánó lehet a beugró.
A szeptember 13. és 17 között esedékes NOB-ülésen a szavazók Párizs és Los Angeles közül választhatnak majd, miután korábban Budapest, Róma, Hamburg és Boston is visszalépett a pályázattól.