Megállíthatatlan az ultrák focicsapata, félnek kiállni ellenük

Vágólapra másolva!
Rettegnek az ellenfelek a portugál futballpiramis legdurvább csapatától. A Canelas 2010 óriási pontelőnnyel vezeti a negyedosztály egyik körzeti bajnokságát (AF Porto Divisao de Elite), főként azért, mert félnek kiállni ellenük. Ha mégis megteszik, akkor csak idő kérdése, hogy mikor törik az első csont.

A hétvégén ismét a portugál sportoldalak címlapjára került a Porto ultráinak támogatásával alakult amatőr futballcsapat:

a második helyen álló Rio Tinto elleni rangadójuk összesen két percig tartott.

A Canelas 2010 csatára, Marco Goncalves először belerúgott az ellenfél egyik védőjébe, majd meg is ütötte. Öt másodperccel később a játékvezetőre támadt, miután az felmutatta neki a piros lapot,

megragadta a fejét, és térddel orrba rúgta.

A vérző orrú játékvezetőt kórházba vitték, a mérkőzés nem folytatódott tovább. Goncalvest rendőrök vezették el, hétfőn reggel pedig bíróság előtt kellett felelnie tettéért.
A találkozó olyan gyorsan véget ért, hogy a nézők visszakérték a belépőjegyek árát.

Az orrba rúgott játékvezető a piros lappal a kezében esett a földre Forrás: jn.pt

A Canelas 2010 nem a pályán, nem is a játékoskijáróban, hanem már jóval előtte megnyeri a mérkőzéseit. A 2016–2017-es bajnokságot 25 pont előnnyel vezetik, a gólkülönbségük +61, a második legjobb +13 a teljes mezőnyben.

Ha van olyan ellenfél, amelyik kiáll ellenük, megfélemlítéssel, fizikai és pszichikai terrorral bánnak el velük. A legtöbb csapat azonban inkább nem lép pályára, vállalják a 750 eurós bírságot és a 0-3-as vereséget.

Marco Goncalvest rendőrök vezették le a pályáról Forrás: jn.pt

Az ellenfelek és a játékvezetők tehetetlenek, bár már számtalanszor felemelték a hangjukat a brutális csapattal szemben, amely ezer szállal kötődik a portugál szurkolói kultúra legrettegettebb alakulatához, a Super Dragoes ultracsoporthoz.

Néhány kemény jelenet a Canelas 2010 korábbi mérkőzéseiről: