A Dortmund sztárja megajándékozná a klub legbátrabb szurkolóját

FC Schalke 04 vs. Borussia Dortmund fans Derby Fan revierderby
Fans from both teams attending the Derby soccer match between FC Schalke 04 and Borussia Dortmund in the in Veltins Arena, Gelsenkirchen, Germany, 01 April 2017. Photo: Caroline Seidel/dpa
Vágólapra másolva!
A szombati Ruhr-vidéki derbin készült egy kép, ami annyira megindította a dortmundi Marc Bartrát, hogy szenvedélyes egyéni akcióba kezdett.

A Ruhr-vidéki derbi, azaz a Schalke04–Borussia Dortmund találkozó a német foci legnagyobb hagyományú és legforróbb hangulatú rangadóinak egyike. A hétvégén rendezett 150. felvonás is hozta a szokott nagy küzdelmet, de azon felül is szolgált érdekességgel.

Ezúttal a Schalke volt a házigazda, azaz a meccset a gelsenkircheni Velins Arenában játszották, ahol az egyik szektort kapták meg a szomszédból átruccanó BVB-drukkerek.

Mi baja lehet a mezből? Csak szurkolni akar Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Caroline Seidel

Persze, mindig akadnak renitensek, vagy csak olyanok, akik megszokásból a hazai szektorba vesznek jegyet, akárhol is legyenek.

Nem tudjuk, hogy melyik verzió igaz arra a sárga-fekete szerelésben ülő nőre, aki valósággal világított a Schalke-szurkolók kék tengerében a Veltins egyik hazai szektorának kellős közepén.

Annyit mindenesetre elért, hogy a Dortmund spanyol válogatott futballistája, Marc Bartra felfigyelt rá, és a Twitteren tette közhírré, hogy keresi a bátor drukkert, mert szeretné neki adni a mezét, emlékbe a hőstettéért.