A Fradinak kedvezett a sorsolás a Magyar Kupában

Budapest, 2016. május 7. A kupagyőztes Ferencváros csapata ünnepel a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében vívott Újpest - Ferencváros mérkőzés végén a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 7-én. Megvédte címét és duplázott a Ferencváros: a bajnokságot követően a Magyar Kupát is megnyerte, miután 1-0-ra győzött a döntőben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Pénteken reggel az M4 Sport csatornán élőben sorsolták ki a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőinek párosítását. 

Négy csapat várta a húzást: a címvédő Ferencváros, a bajnokságban a harmadik helyen álló, a negyeddöntőben idegenben lőtt több góllal az Újpestet búcsúztató Vasas, valamint az egyaránt fennállása legjobb kupaszereplését elkönyvelő Mezőkövesd, illetve a harmadosztályú Budafok.

A sorsolás leginkább a zöld-fehéreknek kedvezett, ugyanis Thomas Doll együttese a NB III Közép csoportját vezető Budafokkal mérkőzik. Az első találkozót játsszák a Groupama Arénában. Bár a Promontor utcában sem nagyon szomorkodnak, hogy a Fradi megy hozzájuk vendégségbe.

A másik ágon pedig ennek megfelelően a két élvonalbeli csapat találkozik, itt az első mérkőzésre a fővárosban kerül majd sor.

A Magyar Kupa elődöntőinek párosítása:
Vasas–Mezőkövesd
Ferencváros–Budafok (NB III)

Az elődöntők első mérkőzését április 26-án, szerdán rendezik, míg a visszavágókra május 17-én, szintén szerdán kerül sor. A döntőt május 31-én, a Groupama Arénában játsszák a csapatok.