Vágólapra másolva!
A Juventus olasz válogatott védője, Giorgio Chiellini csütörtök óta diplomás embernek mondhatja magát. 

A 32 éves, 90-szeres válogatott védő a Torinói Egyetem menedzsment és gazdálkodás szakán vehette át diplomáját, amire jeles (cum laude) értékelést kapott a szigorú ítészektől.

A bölcsességét a pályán is rendre bizonyító Chiellini "A Juventus üzleti modellje nemzetközi kontextusban" címmel írta értekezését, amihez nyilván nem volt nehéz dolga jobbnál jobb forrásokat szerezni.

A dolgozat egyik bírálója a Juventus kommunikációs igazgatója, Stefano Bertola volt.

"Bemutatta a Juventus működését, a brand építését, és azt, ahogy a klub a humán tőkével gazdálkodik a lehető legjobb eredmény elérése érdekében a pályán és az üzleti téren is" - méltatta tanítványát Pietro Biancone, Chiellini témavezetője, hozzátéve, hogy a futballista itt még nem állt meg, mert ezt az üzleti modellt összehasonlította más klubok, így a Real Madrid, az Athletic Bilbao vagy éppen az FC Porto működésével.

A büszke Dr. Giorgio Chiellini Forrás: Juventus.com

"Chiellini bizonyította, hogy példaként szolálhat a kitartása és az elkötelezettsége nem csak a pályán, de a kultúrában és a tanulásban is" - ezt már az üzleti iskola igazgatója, Marina Nuciari mondta a jó tanuló, jó sportolóról.

"A végsőkig! Ez a mottóm a pályán, és ugyanez volt az elmúlt években a könyvek között is" - írta Twitter-oldalán futballista, aki csütörtök délután óta használhatja a Dr. Chiellini nevet.