Vágólapra másolva!
Nem mindennapi közjáték zavarta meg a walesi labdarúgó-bajnokság egyik harmadosztályú mérkőzését, a pályán ugyanis birkák vonultak keresztül. A renitensek ráadásul visszatérő garázdák voltak.

A walesi labdarúgó-bajnokság harmadosztályában (Welsh Alliance League) furcsa eset miatt szakította meg a játékvezető a CPD Llanberis - Llandudno Junction mérkőzést, a pályára ugyanis illetéktelen élőlények, birkák tévedtek.

„A mérkőzés kezdete előtt is ott voltak a pályánál, de másodszori megjelenésükkor kénytelenek voltunk megvárni, amíg távoztak" – nyilatkozta Martyn Jones, a Llandudno Junction tavalyi menedzsere, aki filmre vette az esetet.

A hazaiak menedzsere, Geraint Jones elismerte, hogy a juhok állandó problémát jelentenek a hazai meccseken. „A birkák az egész falunak gondot okoznak. Már megkértük a walesi szövetséget, hogy támogassák a pálya körüli kerítés kiépítését, de azt a választ kaptuk, hogy nem szükséges. De nincs az a játékvezető, aki ilyen esetben továbbengedné a játékot, hiszen az állatok a játékosok biztonságát veszélyeztetik" – panaszkodott.

Forrás: Twitter/Llanberis

A birkákat végül a Llanberis fizioterapeutája, Llifon Owen kergette le, a meccset pedig a hazaiak 2-1-re megnyerték.