Bartra csuklóját megműtötték

Vertical
Dortmund's Spanish defender Marc Bartra runs with the ball during the UEFA Champions League Round of 16, 2nd-leg football match Borussia Dortmund v SL Benfica in Dortmund, western Germany on March 8, 2017 / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Meg kellett műteni Marc Bartra csuklóját kedden éjszaka, azok után, hogy a Borussia Dortmund labdarúgócsapatát szállító buszt bombatámadás érte útban a vendég AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

A spanyol védő volt az egyetlen sebesültje a játékosok közül a három robbantásnak, melyek közvetlenül azt követően történtek, hogy a jármű elindult a dortmundi stadionba az együttes szállásáról.

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy Bartra csak kisebb sérüléseket szenvedett a karján, kedd éjszaka azonban a dortmundi klub szóvivője jelezte, hogy a 26 éves játékos jobb csuklójában eltört egy csont, amit meg kellett operálni, s a beavatkozás során a karjából szilánkokat távolítottak el.

Bartra egy korábbi BL-meccsen Forrás: AFP/John Macdougall

"A buszunk éppen kifordult a főútra, amikor egy nagy dörrenés hallatszott, igazi robbanás volt" - nyilatkozta Roman Bürki, a Dortmund svájci kapusa, aki Bartra mellett ült a busz a leghátsó sorában. - "A robbanás után mindannyian lebuktunk."

Hans-Joachim Watzke, a Borussia ügyvezetője arról számolt be, hogy az egész csapatot megrázta az eset, mindenki sokkos állapotban van.

A mérkőzést kedden 20.45-től rendezték volna, ám kevéssel az eset után az illetékesek bejelentették, hogy szerdán 18.45-től játsszák majd le.

A stadionban összegyűlt tömeget a dortmundiak igyekeztek megnyugtatni, a monacói drukkerek pedig "Dortmund, Dortmund" énekléssel fejezték ki együttérzésüket az ellenféllel, illetve annak közönségével.

A Dortmund Twitter-oldalán a német klub felajánlotta segítséget azoknak a monacói szurkolóknak, akiknek nem volt szállása kedd éjszakára a városban. A közösségi oldalon keresztül a vendég szimpatizánsoknak a hazai drukkerek ajánlottak fel fekhelyet éjszakára.

A támadásról a helyi rendőrség szerda hajnalban azt közölte, hogy a futballcsapat volt a célpontja, de nem tudják, hogy mi volt az indítéka, és egyelőre nem terrortámadásként, hanem "emberölési kísérletként" tekintenek a merényletre - tették hozzá. A mára halasztott mérkőzésre a rendőrség fokozott biztonsági intézkedéssel készül - közölték.