Fémtüskéket találtak a Dortmund-busz fejtámláiban

Borussia Dortmund futballcsapat busz robbantás meccs foci Bajnokok Ligája-mérkőzés
Dortmund, 2017. április 11. A Borussia Dortmund német labdarúgócsapat megrongálódott busza Dortmundban 2017. április 11-én, miután robbanások történtek a jármű közelében az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt. Sajtóértesülések szerint a csapat egyik védője, Marc Bartra megsebesült a detonációkban. (MTI/AP/Martin Meissner)
Vágólapra másolva!
Néhány órával az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-meccs előtt újabb sokk érte a Dortmund focistáit, akiknek kedd este megtámadták a csapatbuszát.

A busz mellett három robbanás történt kedd este, egy játékos sérült meg: Marc Bartra csuklója eltört, a karjából pedig üvegszilánkokat operáltak ki.

Helyszínelés a robbantásoknál Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Maja Hitij

A mérkőzést szerda 18.45-re halasztották, ám mivel a rendőrség folyamatosan közölte a nyomozás újabb és újabb eredményeit, a játékosokat újabb sokk érte 14.15-kor, egy friss hír hallatán.

Akkor tudták meg, hogy az egyik bombából fémtüskék fúródtak a fejtámláikba. "Csak akkor döbbentünk rá, milyen közel voltunk a totális katasztrófához, hogy életeket veszítsünk."

Végül lejátszották a meccset, amelyen a dortmundiak csak testben voltak a pályán. A második félidőre már sikerült kicsit összeszedniük magukat, a Monaco 3-2-re győzött, és esélyesként várja a visszavágót.