Drogba játékos-tulajdonos lett

Drogba, Didier Budapest, 2014. augusztus 10.
David Mateos (b) és Mateo Pavlovic (j), a Ferencváros (b), valamint Didier Drogba, az angol Chelsea játékosa a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionja, a Groupama Aréna ünnepélyes megnyitóján játszott Ferenc
Budapest, 2014. augusztus 10. David Mateos (b) és Mateo Pavlovic (j), a Ferencváros (b), valamint Didier Drogba, az angol Chelsea játékosa a Ferencvárosi Torna Club (FTC) új stadionja, a Groupama Aréna ünnepélyes megnyitóján játszott Ferencváros - Chelsea mérkőzésen, Budapesten 2014. augusztus 10-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Didier Drogba a Phoenix Rising focicsapatához szerződött, amelynek játékosa és résztulajdonosa is lett.

Az elefántcsontparti csatár négy évre szóló megállapodást kötött a jelenleg az Egyesült Labdarúgóligában (United Soccer League) szereplő együttessel, és a szerződése alapján egy-két évig fog játszani a csapatban, azután pedig az edzői stábhoz vagy a klub vezetéséhez csatlakozik majd.

A phoenixi együttes jelenleg arra vár, hogy bekerüljön azon négy klub közé, amelyek a következő három évben csatlakozhatnak majd az amerikai csúcsliga, az MLS mezőnyéhez.

A Chelsea-vel többek között Bajnokok Ligáját is nyert, 39 éves Drogba legutóbb az MLS-es Montreal Impact csapatában játszott, amelynek színeiben 33 alapszakasz-mérkőzésen 21 gólt szerzett.