Dárdai Pál kioktatta a Sky riporterét

Dárdai Pál
Dárdai Pál felkapta a vizet a SKY riporterének kérdése után
Vágólapra másolva!
Ezzel a teljesítménnyel milyen keresnivalója lehet a Hertha együttesének az európai kupaküzdelmekben? Ezt a kérdést tette fel Stefan Hempel, a SKY TV riportere Dárdai Pálnak, a berliniek vezetőedzőjének azok után, hogy a Hertha 1-0-s vereséget szenvedett Mainzban.

Dárdait meglepte a kérdés és így válaszolt:

Dárdai Pál itt mosolygósan a mikrofonnal Forrás: AFP/Odd Andersen

A Hertha azzal, hogy szombaton 1-0-ra kikapott Mainzban, sorozatban a nyolcadik idegenbeli meccsét vesztette el.

Az edző és a tévériporter verbális csatájáról több német oldal is beszámolt. Íme az egyik.

„Provozieren Sie nicht!": Hertha-Trainer rastet in Interview mit Sky-Reporter aus

Achte Auswärtsniederlage in Folge: Minusrekord! Bei Hertha BSC liegen zunehmend die Nerven blank. Nach der Pleite beim FSV Mainz 05 beschimpften sich die Spieler sogar selbst, wie der „Berliner Kurier" berichtet. Tabellenplatz fünf, die Hoffnung auf die Champions League rückt in weite Ferne, und selbst die Qualifikation für die Europa League ist inzwischen alles andere als sicher.

Dárdainak nem ez volt az első konfliktusa a német tévésekkel. 2015 nyarán egy Dortmundban elszenvedett vereség után Anne van Eickels riporternőnek azt mondta, hogy cseréljen szemüveget, mert egészen biztosan más meccset nézett.

Az újságírónő ekkor azt vetette a magyar edző szemére, hogy a Hertha túlságosan védekező futballt mutatott be Dortmundban.

Ugyancsak ebben az évben egy hazai pályán játszott kupaelődöntő után (a meccset a Dortmund nyerte meg 3-0-ra) keveredett szóváltásba a pálya szélén dolgozó riporterrel.

A Hertha jelenleg az ötödik helyen áll a Bundesligában.