Otthona előtt ölték meg a 75-szörös válogatott futballistát

104010317JDI_CFV_ARA_DAL_HENRIQUEZ 01/03/17 CONCACAF LIGA DE CAMPEONES CCL ARABE UNIDO VS DALLAS FC
Action photo during the match Arabe Unido (PAN) vs Dallas FC (USA), corresponding to Second leg match of Quarters Final Tournament CONCACAF Champions League 2016-2017 at Rommel Fernandez Stadium. Foto de accion durante el partido Arabe Unido (PAN) vs Dallas FC (USA), correspondiente al partido de vuelta de cuartos final de la Liga de Campeones CONCACAF 2016-2017 en el Estadio Rommel Fernandez, en la foto: Amilcar Henriquez 01/03/2017/MEXSPORT/Javier Ramirez.
Vágólapra másolva!
Hazájában lelőtték az egyik legjobb panamai labdarúgót, Amílcar Henríquezt.

A 33 éves, 75-szörös válogatott játékost a saját háza előtt érték a lövések – közölte a rendőrség szóvivője helyi idő szerint szombaton este. A futballista a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Amílcar Henriquezt az otthona előtt lőtték le Forrás: MEXSPORT/MEXSPORT/Javier Ramirez

Egybehangzó médiainformációk szerint a támadásban még egy személy életét vesztette, egy harmadik pedig megsérült. A merénylet indítéka egyelőre nem ismert.

Juan Carlos Varela köztársasági elnök a Twitteren azt írta, a helyi hatóságok mindent elkövetnek, hogy kézre kerítsék az elkövetőt. A TVN csatorna úgy tudja, hogy négy embert már őrizetbe is vettek.

Henríquez szerdán még pályára lépett klubja, az Árabe Unido bajnoki meccsén, és ott volt a válogatottban az amerikaiak elleni, március végi világbajnoki selejtezőn is.