Hivatalos: távozik a Chelsea legendája

Horizontal HEADSHOT RAISED HAND WAVING FOOTBALL
Chelsea's English defender John Terry waves at the end of the English FA Cup fourth round football match between Chelsea and Brentford at Stamford Bridge in London on January 28, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
John Terry közel húsz éve mutatkozott be a Chelsea-nél, 713 meccsen játszott. Az idény végén távozik - közölte a klub.

Az idény végén távozik a Chelsea-től John Terry. A 36 éves középhátvéd 713 meccsen viselte a londoni klub mezét, és összesen 66 gólt lőtt az 1998-as debütálása óta.

Búcsú a Stamford Bridge-től Forrás: AFP/Glyn Kirk

Már ettől is a klub legendás alakjának számítana, de 578-szor ő viselte a csapatkapitányi karszalagot, ami klubrekord. A veterán játékos azonban a mostani szezonban mindössze négy meccsen kezdett a Premier League-ben. Védő létére 40 gólt lőtt a PL-ben, ami rekord a liga történetében a hátvédek közül.

"Úgy érzem, még mindig bőven hozzá tudok tenni a játékhoz, de megértem, hogy számomra a Chelsea-nél korlátozottak a lehetőségek" – idézte a BBC Terryt.

Terry öt FA Kupát, négy bajnoki címet, Bajnokok Ligáját és Európa Ligát nyert a Chelsea-vel.