Vágólapra másolva!
Zuhogó esőben rendezték meg a Förch női labdarúgó Magyar Kupa 2016/2017-es szezonjának döntőjét, melyben a Ferencváros meggyőző, 6–0-s győzelmet aratott a Győr felett, így sorozatban harmadik alkalommal lett kupagyőztes.

Förch női Magyar Kupa, döntő:
Ferencváros–ETO FC Győr 6-0 (4-0)
gól: Poljak (2.), Bulatovic (5., 22.), Zágor (40.), Fenyvesi (55., 91.)

A két idei döntős közül a Ferencváros rendelkezett nagyobb döntőbeli tapasztalattal, 2014-ben ezüstérmes volt, tavaly és tavalyelőtt pedig megnyerte a sorozatot. A Győr ezzel szemben az első döntőjére készült, ami már önmagában is a klub női szakágának legnagyobb sikerének számít. A két csapat párharca előzetesen is jónak ígérkezett, a döntőig vezető úton a Ferencváros 28, a Győr 18 gólt szerzett.

A végig mezőnyfölényben játszó Fradi már a második percben megszerezte a vezetést: egy szélről beívelt szabadrúgás után Poljak Allegra sarokkal szerzett gólt. Ez volt a Győr első kapott gólja az idei Magyar Kupában. Öt perc után már kétgólos volt a ferencvárosiak előnye, a végül kilenc találattal gólkirályi címet nyert Sladana Bulatovics talált be.

Fotó: Csudai Sándor - Orgio

A Győr a bekapott gólok után feljebb tolta a védekezését, de közelebb nem került az ellenfél kapujához: az egyetlen lövése is messze elkerülte a kaput. Mikor már úgy tűnt, hogy a ferencvárosi rohamok alábbhagynak, Sladana Bulatovics újabb gólt szerzett. Horváth Tamás, a győriek vezetőedzője az első félidő folyamán többször is széttárt karokkal nézett játékosaira, akik csak ritkán tudták lekövetni az ellenfelet. A Fradi könnyedén került a győri védelem mögé a széleken, főleg a baloldalon játszó Fél Alexandrának gyűlt meg a baja az emberével.

Fotó: Csudai Sándor - Orgio

A negyedik gól is egy ilyen szituáció után született: a Fradi könnyedén átjutott a győri középpályán, Poljak Allegra befűzte Fél Alaxandrát, majd a középre adást követően Zágor Bernadett lőtt gólt. „Négy gól és zuhogó eső" – mondta az eredményközlő az első félidő lefújása után.

A második félidőre összeszedettebben jött ki a Győr, amelynek elsődleges célja a további kapott gólok elkerülése volt. Ennek ellenére az 57. percben a Fradi megszerezte az ötödik gólt is: Fenyvesi Evelin bújt ki a védők között és lőtt a kapuba. A Győr erejéből csak helyzetecskékre futotta, a legnagyobb lehetőség a 77. percben adódott, amikor egy saját térfélen eladott labdára csapott le Németh Loretta, de a védők tisztázni tudtak.

Fotó: Csudai Sándor - Orgio

A 81. percben a Ferencváros edzője, Dörnyei Balázs meglepőt húzott, kapust cserélt: az addig munka nélküli Samu Anna helyére Németh Júlia érkezett.

„Kupagyőztes, kupagyőztes" – énekelték a ferencvárosi szurkolók néhány perccel a lefújás előtt. Az utolsó pillanatokban a Fradi meglőtte a hatodikat: egy gyengécske beadásra vetődött rá Szőke-Nagy, de a labda kicsúszott a kezei közül, Fenyvesi Evelin pedig közelről gólt szerzett. Az eset után Horváth Tamás kínos mosollyal az arcán fordult a kispad felé.

"Kupagyőztes!" Fotó: Csudai Sándor - Orgio

„Ugyanúgy készültünk erre a meccsre, ahogy az összes többire is. A körülmények sajnos nem voltak túl jók, ez a győrieket zavarhatta meg jobban. Mostantól a bajnoki cím megszerzése a cél" – értékelt a meccs után Csiki Anna, a Ferencváros hátvédje.

A Ferencváros 34 rúgott és egy kapott góllal sorozatban harmadszor nyerte meg a női Magyar Kupát, korábban a mesterhármas csak a László Kórház SC-nek jött össze, mely 1998-ban, 1999-ben és 2000-ben ünnepelhetett.

Zsinórban a harmadik Fotó: Csudai Sándor - Orgio

A döntő után rendezték a férfi Amatőr Kupa döntőjét, amelyet a Baktalórántháza ellen a Ménfőcsanak nyert meg. Ebben a sorozatban azok az alacsonyabb ligás csapatok szerepelhetnek, amelyek a legtovább jutottak a Magyar Kupa országos főtábláján.