Rashford a 107. percben rúgta elődöntőbe a ManUnitedet

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates scoring their second goal during the UEFA Europa League quarter-final second leg football match between Manchester United and Anderlecht at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 20, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Óriási izgalamakat hoztak az Európa Liga negyeddöntőjének visszavágói, hiszen négy párharcból három hosszabbításban, egy pedig tizenegyesekkel dőlt el. A Manchester United nagy küzdelem árán ejtette ki az Anderlechtet, az Ajax a 111. percben szenvedte tovább magát a Schalke otthonában, a Besiktas-Lyon párharc egy idegörlő tizenegyespárbajban a franciák sikerét hozta. Az este legsimább továbbjutója a Genk otthonában 1-1-et játszó Celta Vigo volt.

A Manchester United 1-1-es idegenbeli mérkőzés után fogadta az Anderlechtet és nagyon jól kezdte a visszavágót, Henrih Mhitarjan révén már a 10. percben vezetést szerzett. A folytatásban növelhette volna előnyét José Mourinho együttese, de kihagyta helyzeteit, amit az idővel felbátorodó belgák egyenlítéssel büntettek a 32. percben.

A második félidőben sokáig nem talált rést az Anderlecht védelmén a ManUnited, a hajrában már megvoltak a helyzetek, de Rashford, Pogba és Ibrahimovic lába is megremegett, a svéd csatár ráadásul meg is sérült közvetlenül a hosszabbítás előtt, Anthony Martial állt a helyére.

De nem a francia, hanem a rengeteg helyzetet elpuskázó Marcus Rashford volt a hős, a 19 éves angol csatár a 107. percben egy szép csel után rúgta be a továbbjutást érő gólt.

A Besiktasnak 2-1-es hátrányt kellett ledolgoznia a Lyon ellen, és sikerrel tette, köszönhetően Talisca duplájának. Közben Lacazette is szerzett egy gólt, így a legpaprikásabb párharc is ráadásban dőlt el.

A hosszabítás 30 perce nem hozott gólt Isztambulban, így tizenegyesek döntöttek. A rúgók rendkívül biztos lábbal álltak a meszes ponthoz, az első hibára a hetedik körig kellett várni. A Besiktas szerencséjére azonban a Lyon szintén rontott, de a törökök a következőt is kihagyták, ezt az esélyt pedig már nem puskázta el a francia csapat, amely 7-6-ra nyerte a tizenegyesprábajt.

A nyolc együttes közül a Schalke volt a legnehezebb helyzetben, hiszen Amszterdamban 2-0-ra kikapott és a visszavágó első félidejében nem tudott gólt szerezni az Ajax ellen, de a második játékrészben három perc alatt ledolgozta hátrányát, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A ráadás is tartogatott fordulatokat, hiszen a 101. percben Caligiuri találatával már 3-0-ra vezetett és továbbjutásra állt a Schalke, de Viergever a 111. percben az elődöntőbe rúgta a 80. perctől emberhátrányban játszó Ajaxot, Amin Younes találata már csak a kegyelemdöfés volt 120. percben.

A Celta Vigo sikerrel megőrizte hazai pályán kiharcolt minimális előnyét (3-2) a belga Genk ellen, sőt, Sisto góljával idegenben is vezetett, végül 1-1-es döntetlennel jutott az elődöntőbe, egyedüli csapatként a rendes játékidőben.

Az Európa Liga elődöntőjének pénteki sorsolását így az Ajax, a Celta Vigo, a Lyon és a Manchester United várhatja. A folytatás azért is lesz érdekes, mert a bajnokságok állása szerint

jelenleg egyik csapat helye sem garantált a Bajnokok Ligája következő szezonjában, de a sorozat megnyerésével jegyet válthatnak a csoportkörbe.

Európa Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Manchester United-Anderlecht 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)
gól: Mhitarjan (10.), Rashford (107.), ill. Hanni (32.)
Továbbjutott: a Manchester United 3-2-es összesítéssel.
Besiktas-Lyon 2-1 (1-1, 2-1, 2-1) - tizenegyesekkel: 6-7
gól: Talisca (27., 58.), ill. Lacazette (34.)
Továbbjutott: a Lyon 3-3-as összesítéssel, tizenegyesek után
Genk-Celta Vigo 1-1 (0-0)
gól: Trossard (67.), Sisto (63.)
Továbbjutott: a Celta Vigo 4-3-as összesítéssel.
Schalke-Ajax 3-2 (0-0, 2-0, 3-0)
gól: Groetzka (53.), Burgstaller (56.), Caligiuri (101.), ill. Viergever (111.), Younes (120.)
Továbbjutott: az Ajax 4-3-as összesítéssel.