Vágólapra másolva!
Összejött a madridi derbi a Bajnokok Ligája-elődöntőben. Igazán senki nem örül neki, de ami feltűnő, hogy az atléticósok nem is bánják különösebben. Szurkolói reakciók Madridból.

Ritkán adódik alkalom kétszáz méteren belül megkérdezni két Bajnokok Ligája-elődöntős csapat szurkolóit, hogy mit szólnak a sorsoláshoz, ám Madridban most megtehettük ezt, miután Nyonban összesorsolták a Realt és az Atléticót.

A város utcáit járva nem igazán látszik, hogy Madrid focilázban égne, de azért elég könnyen találtunk kis bárokat, ahol az UEFA nyoni sorsolását nézték a helyiek. Ahol mi láttuk a húzást, ott folyamatosan ment a beszélgetés, csak akkor lett néma csend, amikor (a négy elődöntős közül elsőként) kihúzták a Real Madridot.

Tipikus kis bár, háttérben a sorsolással Forrás: Origo

Nyomban utána a nagy rivális Atlético következett. Pillanatnyi mozdulatlan csend után mindenki folytatta, amit előtte abbahagyott, Javier, a bár tulajdonosa lefelé tartott hüvelykujjal jelezte a nemtetszését.

Bizony, megismétlődik a tavalyi döntő, ami már eleve a 2014-es döntő visszavágója volt. Mindkét csatát a Real nyerte, előbb hosszabbításban, majd 11-esekkel. És ha már jön a harmadik felvonás, Javier bárjából rögtön felkerekedtünk, előbb a Real, majd az Atlético ajándékboltjában kérdeztünk szurkolókat, kihasználva, hogy a két intézmény talán 200 méterre sincs egymástól a Gran Vián.

BL-trófea, Zidane-szignós mez, Bale által aláírt labda a Real shopjában Forrás: Origo

"Hát, nem tudom, hogy örüljek-e neki – tépelődött egy vásárló. – Jobb lett volna a döntőben találkozni velük.

A bolt egyik eladója tőlünk tudta meg a hírt, kicsit meglepődött, rajta sem a túláradó öröm látszott. Kicsit mérlegelte a helyzetet, majd arra a következtetésre jutott, hogy "ez nagyon szoros, az igaz, de továbbmegyünk. Idén meglesz a dupla: a bajnoki cím és a BL-címvédés".

Ehhez képest az Atlético boltjában mindenki derűs volt, és nyugodt.

"Jó ez így, elégtételt veszünk a két elveszített döntőért – jelentette ki az egyik eladólány. – Félünk-e a Realtól? Nem, mi senkitől sem félünk. Jobb lett volna egy harmadik döntő is ellenük, de úgyis meg kell verni őket, ha nyerni akarunk."

Az MTA-sok számára is van ajándék az Atlético boltjában Forrás: Origo

A kollegina még hozzátette: "Ez a mi évünk, most senki sem állíthatja meg a csapatot." Ahogy Diego Simeone lenézett egy hatalmas plakátról, el is lehetett ezt hinni.

Közben a helyi sportlap, a Marca az első 14 oldalon a Reallal foglalkozik. Jellemző a sűrű programra, hogy a hétvégi Clásicóról alig esik szó, mert még a Barcelona BL-kiesése, illetve az elődöntők sorsolása a fő téma.

A Marca kívánsága nem jött be, nem lesz Real–Atleti döntő Forrás: Origo

A lap idézi az egykor a Realban és az Atléticóban is játszó Bernd Schuster csípős megjegyzését: "Az atléticós barátaim inkább egy elődöntős vereséget szeretnének, mint egy újabb döntőt."

Ahogy láttuk, a szurkolók nem egészen így vannak vele: a realosok nem is mondtak semmit a továbbjutási esélyekről, talán úgy gondolják, a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb eljön az Atlético ideje. És mintha a városi kistesó drukkerei is ezt éreznék.