Az MTK exedzője lehet a holland válogatott kapitánya

fbl Horizontal
UEA's Al-Jazira head coach Henk ten Cate of Holland, gestures during the Asian Champions League football match between Qatar's Lekhwiya SC and UEA's Al-Jazira Club at Abdullah Bin Khalifa Stadium in Doha on February 20, 2017. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Henk ten Cate kell, hogy átvegye a holland válogatott irányítását - legalábbis Hans van Breukelen, a Holland Labdarúgó-szövetség technikai igazgatója szerint.

A VI.nl holland internetes oldal számolt be róla, hogy a korábban az MTK-t is irányító szakember ülhet le a kispadra, mivel ő szerepel az első helyen Van Breukelen listáján.

Bajnoki címmel távozhat az Emirátusokból Forrás: AFP/Karim Jaafar

Henk ten Cate jelenleg az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozik, az al-Dzsazirával három fordulóval a vége előtt nyolc pont előnnyel vezetik a tabellát,

így gyakorlatilag bajnoknak mondhatják magukat.

Korábban Frank Rijkaard segítőjeként a Barcelonával Bajnokok Ligáját és spanyol bajnokságot is nyert, de dolgozott a Chelsea-bél és az Ajaxnál is.

A vb-selejtezők A csoportjában a holland válogatott öt forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel csupán a negyedik helyen áll.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Hollandia 3 2 0 1 5-1 4 7
GY
D
GY
2.
Szenegál 3 2 1 0 5-4 1 6
V
GY
GY
3.
Ecuador 3 1 1 1 4-3 1 4
GY
D
V
4.
Katar 3 0 3 0 1-7 -6 0
V
V
V