Nem kerülhette el a műtétet a Fradi válogatott sztárja

Amanda Kurtovic, Szucsánszki Zita, Marit Malm Frafjord, kézilabda, Larvik, FTC
Budapest, 2016. január 16. Amanda Kurtovic (b) és 4 Marit Malm Frafjord (j), a norvég csapat játékosai, valamint Szucsánszki Zita (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik mérkőzésen a Syma rendezvényközpontban 2016. január 16-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik 30-27. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Megműtötték Szucsánszki Zita vállát, mert a Ferencváros kézilabdázójának sérülése a vártnál sokkal súlyosabbnak bizonyult.

A klub honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a csapatkapitány válla április 2-án, a Győri Audi ETO elleni győztes Magyar Kupa-döntőben sérült meg, de a mérkőzést követő vizsgálatok nem mutatták ki pontosan annak mértékét.

Szucsánszki öt nappal később Bukarestben a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén nem tudott pályára lépni, de egy héttel később a visszavágón nagy fájdalmai ellenére is vállalta a játékot.

Szucsánszki Zitára három-négy hónapos kihagyás vár Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az újabb vizsgálatok sem mutattak egyértelmű képet, ezért Pavlik Attila csapatorvos javaslatára hétfőn megműtötték az irányítót.

Vélhetően a kupadöntőben a vállában teljesen elszakadt a porcszalag, ezt most három horgonycsavarral rögzítettük, ezen kívül pedig néhány régebbi sérülést is találtunk" – nyilatkozta Pavlik Attila.

Mint az orvos kifejtette, volt egy részleges rotátorköpeny-szakadás, illetve apróbb porcprobléma is, amelyet a beavatkozás során elláttak. A következő négy hétben fel lesz kötve Szucsánszki keze, addig csak minimális mozgást végezhet, utána pedig

három-négyhónapos erőteljes rehabilitáció vár rá.

"Annyiból ideális a helyzet, hogy a gyermekvállalás miatt lesz ideje rá, hogy alaposan megerősítse a vállát. Bízhatunk a teljes felépülésben, de a dobóvállnál azért ez nem kicsi sérülés" – fogalmazott a csapatorvos.