Vágólapra másolva!
Még a résztvevő csapatok sem ismertek, de már így sincs szabad szállodai szoba Cardiffban, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének időpontjára, június 3-ra.

A szurkolók számára egyetlen szálláslehetőség maradt: a döntőnek otthont adó Millennium Stadion kempingjében, ahol június harmadikára a legolcsóbb sátor 195 fontba (72 ezer forint), a legdrágább 1800 fontba (665 ezer forint) kerül.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) londoni transzfert is ígért szombat estére, ami busszal három-, vonattal kétórás utat jelent. Az UEFA tizenötezer drukkerrel tehermentesítené ezzel Cardiffot.

Focival indulhat a fesztivál szezon Forrás: Camp Cardiff

A walesi rendezők számítása szerint további huszonötezer ember még szombat este charter járattal távozik Cardiff, illetve Bristol vagy Birmingham repülőteréről.

Az UEFA ígérete szerint a pályázó városok szállodai kapacitását a jövőben sokkal jobban figyelembe veszik majd a helyszín kijelölésénél. Persze, aki nem szállodában szeretne lakni, az vélhetően némi keresgélés után talál magának egy üres ágyat.

A BL-elődöntőben Real Madrid (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) és AS Monaco (francia)-Juventus (olasz) párharcok lesznek. Az első találkozókat május 2-án és 3-án, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik.