A videobíró eltüntetheti a futball katarzisát

gólvonal technológia, gólbíró, videobíró, videóbíró
A man tries the goal-line technology (GLT) to be used in the FIFA World Cup for the first time to give more accuracy to referees, at Maracana Stadium in Rio de Janeiro on June 9, 2014. In Maracana stadium, seven cameras on each goal will register the movenent of the ball and the referee receives the result instantly on a watch. AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
Miközben a labdarúgás alapvető szabályai több mint 100 éve nem változtak, egyre nagyobb azoknak a tábora, akik a videobíró azonnali bevezetését követelik a sportágban. A közelmúltban a Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája negyeddöntőn történtek csak felerősítették azt, hogy szükség van a videobíróra - talán nem véletlen, hogy a 2018-as labdarúgó vb-n már alkalmazni fogják. A Szpíker Korner 14. adásában Gundel Takács Gábor ezúttal is Hegedűs Henrikkel, az MLSZ kommunikációs munkatársával és Koppányi Gergely labdarúgó-szakíróval beszélgetett erről.

Ha cikkünket mobiltelefonról böngészi, akkor mobilnetbarát verzióban az alábbi podcastról is meghallgathatja a beszélgetést, ha esetleg a videót nem tudja megnézni.