Rashford gólja EL-döntőt, vagy még annál is többet érhet

fbl Horizontal
Manchester United's forward Marcus Rashford (R) celebrates with his teammate Ecuadorian defender Antonio Valencia after scoring during their UEFA Europa League semi final first leg football match RC Celta de Vigo vs Manchester United FC at the Balaidos stadium in Vigo on May 4, 2017. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
A Manchester United Marcus Rashford szépségdíjas szabadrúgás góljával 1-0-ra nyert a Celta Vigo otthonában az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén. 

A Manchester United nagyon jó formában van, sőt talán még annál is jobban: utóbbi negyven mérkőzéséből mindössze kettőt veszített el a csapat, és, ha többnyire nem is játszik szemet gyönyörködtető focit, az eredményeket nézve ez aligha zavarja a szurkolókat.

A spanyol bajnokság masszív középcsapata, a Celta Vigo elleni meccs egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek, pláne arra gondolva, hogy utóbbi hat olyan meccséből, amit nem csoportkörben vívott spanyol csapat ellen, ötöt elveszített az angol csapat, és a fennmaradót is csak ikszre hozta.

A Manchester United most győztesen utazhat haza Spanyolországból Forrás: AFP/Cesar Manso

Viszont, ha abból indulunk ki, hogy José Mourinho nyilvánvalóvá tette, a klub számára ezúttal valóban fontos az Európa Liga megnyerése - elvégre a serleggel együtt egy jegy is jár a főtáblára - már sejthettük, hogy ezúttal egy másik Unitedot fogunk látni, mint, amit korábban az idegenbeli kupameccseken megszokhattunk.

Az angolok fentieknek megfelelően végig kézben tartották a meccset, nekik voltak a veszélyesebb helyzeteik, Mikhtarjan már az első félidőben vezetést szerezhetett volna. A Celta kapusa, Sergio Álvarez egész meccsen remekül védett.

Kivéve a 67. percben, amikor egy, a tizenhatos jobb oldaláról leadott szabadrúgás addig toporgott a sorfal mögé, hogy már nem ért vissza Marcus Rashford parádés tekerésére.

A fiatal csatárnak ez volt a 19. gólja a United mezében, de az első, amit a tizenhatoson kívülről szerzett.

A 80. percben aztán már nem volt annyira vidám, sérülés miatt kellett elhagynia a pályát, ahogy tíz perccel később a csereként beálló Ashley Youngnak is.

A Celta ugyan többet birtokolta a labdát (54-46), de a United több lövést küldött kapura (12-9 az angolok javára ez a mutató). Mourinho csapata összességében megérdemelten győzött, és előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót az Old Traffordon. Onnan pedig már csak egy lépés a Bajnokok Ligája.