Mindent feláldoz José Mourinho az Európa Ligáért

José Mourinho
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho gestures from the touchline during the FA Community Shield football match between Manchester United and Leicester City at Wembley Stadium in London on August 7, 2016. / AFP PHOTO / Ian Kington / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
José Mourinho a csütörtök esti Celta Vigo elleni EL-elődöntő előtt elmondta, kész mindent és mindenkit alárendelni annak, hogy megnyerjék a sorozatot. Az Európa Liga bajnoka ugyanis automatikusan a BL-főtáblán találná magát, amit a Manchester United aligha tud már otthon, a bajnokságban kiharcolni.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes portugál edző a Celta elleni meccs előtt újságírói kérdésre elmondta, készen áll arra, hogy a bajnokság hátralévő fordulóiban pihentesse legnagyobb sztárjait. Ezt nem titkoltan azért teszi, mert nagyon úgy tűnik, a bajnokság már elúszott, az első három hely nem lesz meg a Unitednek, az EL-aranyérem viszont BL-főtáblát jelentene számukra.

– mondta Mourinho. – Jó lenne bezárni a kört, és csatlakozni az Ajaxhoz, a Bayernhez és a Juventushoz."

Érthető, Mourinho szereti a történelmi tetteket, a Uniteddel is ez a célja: ha megnyeri az EL-t, akkor csatlakozik a fentebb említett hármashoz:

A Manchester United egyike lehet azoknak a csapatokhoz, amelyek megnyerték a Klubvilágbajnokságot, a BEK/BL-t és a KEK/UEFA-kupa/EL-sorozatokat.

"Meg kell próbálnunk nyerni, ki kell mondani: prioritást élvez most már az Európa Liga. Persze ez az első meccstől is függ, de ha muszáj, akkor pihentetek játékosokat az Arsenal ellen."

Mourinho a BL-ért megy – de nem a bajnokságban Forrás: AFP/Oli Scarff

A Manchester United 65 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban, négy ponttal lemaradva a harmadik, még Bajnokok Ligája-csoportkört jelentő helytől. A sorsolása nem egyszerű Mourinhóéknak, ezért sokan lemondtak már a jó eredményről. A hétvégi, Swansea elleni hazai döntetlen után megerősödtek az elégedetlenkedő hangok az Old Traffordon. Mourinhónak erre is van megoldása.

"Túl sok meccset játszottunk áprilisban, szám szerint kilencet – kezdte a panaszkodást a portugál. – Már túl késő nekünk, rengetegen elfáradtak vagy megsérültek. Friss csapatok ellen játszottunk, megfizettük az árát. Most az EL-re kell koncentrálnunk."

A Manchester United csütörtök este Spanyolországban játssza első meccsét a Celta Vigo elleni EL-elődöntőben.