Vágólapra másolva!
A hétvégi, Lazio elleni bajnoki vereség alaposan felkorbácsolta a kedélyeket az AS Roma körül. A Lazio ultrái két egymást követő este is durva, másodjára már halálos fenyegetésként is értelmezhető üzenettel sokkolták a fővárost.

A Lazio 3-1-es sikere azt jelentette, hogy a kék-fehérek 2012 után újra tudtak bajnoki mérkőzést nyerni a városi rivális ellen, és az örömüket csak fokozta, hogy ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a Roma matematikailag is lemondhasson a bajnoki címről.

Ünneplés gyanánt hétfőn egy koporsót helyeztek el a Roma trigoriai edzőközpontja előtt, a földre pedig halott emberek bűnügyi helyszínelésekről ismert körvonalait rajzolták egy R.I.P. Roma felirat kíséretében.

Péntekre virradóra még ezt a morbid tréfát is sikerült tovább fokozni. A Colosseum melletti egyik felüljáróra akasztott embereket szimbolizáló bábukat aggattak, valamint egy nagy drapériát feszítettek ki, amin a következő üzenet állt: "Egy tanács, fenyegetés nélkül: ne kapcsoljátok le éjjel a villanyt." A bábuk három AS Roma-focistát voltak hivatottak megszemélyesíteni, mégpedig Daniele De Rossit, Mohamed Salah-t és Radja Nainggolant.

A tettet jó ideig senki nem vállalta magára, és a La Stampa még azt sem tartotta kizártnak, hogy az AS Roma egyik szélső jobboldali ultra csoportja áll a történtek mögött, később azonban kiderült, hogy ez is a Lazio-drukkerek műve volt. Egyre több kék-fehér szurkolói oldalon jelent meg a kép "A rémálom folytatódik" szöveg kíséretében.

Az elkövetés helye is szimbolikus: ezt a felüljárót rendszerint az AS Roma ultrái szokták hasonló akciókhoz használni.