Társoldalunk:

Huszti Szabolcs nyerőember volt a belga sztár csapata ellen

2017.05.06. 11:39

Megszerezte második győzelmét, és elmozdult a kiesőhelyekről Huszti Szabolcs csapata, a kínai bajnokságban szereplő Csangcsun Jataj. A magyar játékos főszerepet vállalt a szombati sikerben, két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Tiencsin Csüancsien 3-1-es legyőzéséhez. A hazaiak egyetlen gólját a kínai liga egyik legnagyobb sztárja, Axel Witsel szerezte, büntetőből.

Huszti már az 5. percben kiosztott egy gólpasszt, szöglete után az üzbég Anzur Ismailov fejelt a kapuba. Witsel tizenegyesből egyenlített a Tiencsinnek, de a 45. percben a magyar támadó is értékesített egy büntetőt, ezzel pedig 2-1-re módosult az állás.

Huszti gólpassza a mérkőzés elején:

A hazaiaknál Witsel mellett Alexandre Pato is veszélyeztette a kaput, de a Milan korábbi csatárát a szünetben le kellett cserélni. A második félidőben Huszti folytatta remek teljesítményét, a vendégek szinte összes akciójában szerepet vállalt, a 79. percben pedig újabb gólt szerzett, és beállította a 3-1-es végeredményt.

Győzelmével a Csangcsun Jataj a 11. helyre lépett fel a 16 csapatos tabellán. A magyar légiós szerepléséről mindent elárul, hogy csapata eddig csak olyan mérkőzésen szerzett pontot vagy pontokat, amikor Huszti betalált vagy gólt szerzett. A 2017-es szezonban mindössze második vereségét elszenvedő Tiencsin a nyolcadik.