Huszti Szabolcs nyerőember volt a belga sztár csapata ellen

Liaoning Whowin ties Changchun Yatai at fourth round of 2017 CSL China Chinese Super League CSL Football Soccer 2017
Hungarian football player Szabolcs Huszti of Changchun Yatai celebrates after scoring a goal against Liaoning Whowin in their fourth round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Changchun city, northeast China's Jilin province, 9 April 2017. The match ended in a draw 1-1.
Vágólapra másolva!
Megszerezte második győzelmét, és elmozdult a kiesőhelyekről Huszti Szabolcs csapata, a kínai bajnokságban szereplő Csangcsun Jataj. A magyar játékos főszerepet vállalt a szombati sikerben, két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Tiencsin Csüancsien 3-1-es legyőzéséhez. A hazaiak egyetlen gólját a kínai liga egyik legnagyobb sztárja, Axel Witsel szerezte, büntetőből.

Huszti már az 5. percben kiosztott egy gólpasszt, szöglete után az üzbég Anzur Ismailov fejelt a kapuba. Witsel tizenegyesből egyenlített a Tiencsinnek, de a 45. percben a magyar támadó is értékesített egy büntetőt, ezzel pedig 2-1-re módosult az állás.

Huszti gólpassza a mérkőzés elején:

A hazaiaknál Witsel mellett Alexandre Pato is veszélyeztette a kaput, de a Milan korábbi csatárát a szünetben le kellett cserélni. A második félidőben Huszti folytatta remek teljesítményét, a vendégek szinte összes akciójában szerepet vállalt,

a 79. percben pedig újabb gólt szerzett, és beállította a 3-1-es végeredményt.

Győzelmével a Csangcsun Jataj a 11. helyre lépett fel a 16 csapatos tabellán. A magyar légiós szerepléséről mindent elárul, hogy csapata eddig csak olyan mérkőzésen szerzett pontot vagy pontokat, amikor Huszti betalált vagy gólt szerzett. A 2017-es szezonban mindössze második vereségét elszenvedő Tiencsin a nyolcadik.