Vízsugárral fogadták a Medellínbe visszatérő Chapecoensét

Atlético Nacional, foci
Members of the Colombian football team Atletico Nacional are honored upon their arrival in Chapeco, Santa Catarina, southern Brazil on April 03, 2017, on the eve of the first match against Brazilian team Chapecoense for the Recopa Sudamericana. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Fél évvel a csapatot sújtó repülőgép-szerencsétlenség után visszatért a kolumbiai Medellínbe a Chapecoense labdarúgócsapata.

A brazil együttes a dél-amerikai Szuperkupa-párharc szerdai visszavágójára érkezett, az április 5-én rendezett első mérkőzésen hazai pályán 2-1-re legyőzte az Atlético Nacionalt. A Chapecoense gépét kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőtéren, s a helyi szurkolók lelkesen üdvözölték a vendégek küldöttségét.

- jelentette ki a keddi ünnepségen Federico Gutierrez polgármester.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

A Chapecoense decemberben a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe - vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt - röviddel a leszállás előtt lezuhant Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai egyesület kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

A két gárda mostani párharca a Recopa Sudamericanáért folyik, ugyanis az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát. A visszavágóra a tragédia hat túlélője közül négyen elutaztak: a játékosok közül Jackson Follmann, Alan Ruschel és Neto, továbbá Rafael Henzel rádiós újságíró.