Vágólapra másolva!
Lionel Messi lett április legjobb játékosa a Primera Divsiónban. A 2013 szeptembere óta osztott díjat még csak második alkalommal vehette át a Barcelona argentin csillaga.

Messi áprilisi teljesítményét tényleg nem érheti kritika: hat bajnokin összesen nyolc gólt szerzett. Sőt, ha szigorúak akaruk lenni, akkor még ennél is jobb volt a teljesítménye, mert ezt a nyolc gólt valójában négy duplázás formájában hozta össze - a Sevilla, a Real Sociedad, a Real Madrid és az Osasuna kapusa is kétszer kotorászhatott a hálóban Messi jóvoltából.

Messi átveszi jól megérdemelt jutalmát Forrás: La Liga

A gólok közül nyilván az El Clásicón rúgott dupla volt a legfontosabb, ami a Barcelona győzelmének köszönhetően újra nyílttá tette a spanyol bajnokságot.

Szinte hihetetlen, de Messi még csak második alkalommal vehette át ezt az egyéni elismerést, először 2016 januárjában díjazták, majd most. Ez pont annyi, mint amennyivel Carlos Vela, vagy Diego Godin büszkélkedhet, de Cristiano Ronaldónak sincs ennél több. A rekorder a négy hónap játékosa díjat szekrény tetején tároló Antoine Griezmann.

Az eddigi díjazottak:

Forrás: Daily Mail

Pedig Messi nem fut rossz idényt: 49 barcás meccsén 51 gólt gurított, ebből 35-öt a bajnokságban, amivel toronymagasan vezeti a góllövőlistát (2. Luis Suárez 27., 3. Ronaldo 20 góllal), és már 504 gólnál tart a katalán klub színeiben, amivel persze már hosszú ideje klubrekorder.