Behúzta a bajnoki címet Európa új kedvence

fbl Horizontal
Monaco's Colombian forward Radamel Falcao (L) celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Monaco (ASM) and Lille (LOSC) at the Louis II Stadium in Monaco on May 14,2017. / AFP PHOTO / Yann COATSALIOU
Vágólapra másolva!
Az AS Monaco 4-0-ra legyőzte a Lille-t a Ligue 1 37. fordulójában, ezzel biztossá tette első bajnoki címét tizenhét év után.

A Monacónak még egy elmaradt meccs is van a tarsolyában, de a hercegségbeliek biztosra mentek, és már a 36. meccsükön behúzták a nyolcadik bajnoki címűket - 2000 óta az elsőt. A Monaco buzgóságát a Lille bánta, amelyik egy fájó, 4-0-s vereséggel indulhat haza északra.

Élő ember nincs a bolygón, aki ki merné jelenteni, hogy nem megéremelt Leonaro Jardim csapatának sikere. A Monaco egész évben káprázatosan játszott,

az öt topliga csapatai közül elsőként érték el a száz gólt a szezonban

(minden hadszínteret figyelembe véve), de, ha csak a Ligue 1 tabellájára nézünk, akkor is azt látjuk, hogy 36 meccsen már 102 gólnál járnak, 29 gólt kaptak (csak a PSG kapott kevesebbet), a gólkülönbségük pedig plusz 73.

Radamel Falcao második gólja maga volt az idei Monaco:

A Monaco a bajnokság mellett az európai színtéren is remekelt, előbb továbbjutott a Bajnokok LIgája-csoportjából, majd az egyeneses kiesés rendszerben talán még az ellenfelek szurkolóit is maga mellé állította, a Manchester City, a Dortmun és a Juventus elleni párharcokban - utóbbi csapat tudta aztán az elődöntőben megállítani őket.

Hálásak lehetünk a Monacónak, amiért újra futballistát csináltak a 21 bajnoki gólnál járó Radamel Falcaóból, valamint, hogy

megajándékoztak bennünket a közeljövő egyik lehetséges szupersztárjával, Kylian Mbappéval.

A második helyet a Saint-Étienne otthonában 5-0-ra nyerni tuó Paris Saint-Germain szerezte meg, míg a harmadik helyen az Angers-től hazai pályán 2-0-ra kikapó Nice végzett.

Lang Ádám csapata, a Dijon nagyon fontos meccset nyert a Nancy ellen (2-0), így ugyanis utóbbi kiesett, míg előbbinek van még egy dobása (Toulousban), hogy bent maradjon. Ugyanerre készül maj az utolsó fordulóban a Bastia, a Lorient és a Caen is.

Eremények, Ligue 1., 37. forduló:
AS Monaco - Lille 4-0
St.-Étienne - PSG 0-5
Nice - Angers 0-2
Dijon - Nancy 2-0
Bordeaux - Marseille 1-1
Caen - Rennes 0-1
Metz - Toulouse 1-1
Montpellier - Lyon 1-3
Nantes - Guingamp 4-1
Bastia - Lorient 2-0