Vajon most is utoléri a rémálma az MTK-át?

Bardhi góljával még vezetett az Újpest
Budapest, 2016. december 3. Az újpesti Enis Bardhi (b) és Baki Ákos, az MTK játékosa az OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott MTK Budapest - Újpest FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Hidegkuti Nándor stadionban 2016. december 3-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hatalmas küzdelem várható az NB I-ben a még az idényből hátralévő két fordulóban az aranyéremért, és az NB I-es tagság megőrzéséért is. Előbbiért még két csapat verseng, míg az utóbbi egyelőre többismeretlenes egyenlet.

Ami a bajnoki elsőségért folytatott harcot illeti, egyelőre több győzelmének köszönhetően a Honvéd van lépéselőnyben a Videotonnal szemben. Hogy melyik csapat sorsolása tűnik könnyebbnek, azt előre nehéz lenne megjósolni, ugyanis a Honvéd a kiesés ellen menekülő Loki otthonába látogat, míg a Videoton a bronzéremért és az európai kupaszereplésért küzdő Ferencvárost fogadja, majd az utolsó fordulóban egymás ellen lép pályára a Honvéd és a Videoton.

A Marco Rossi vezette Honvéd immáron nagy esélyese a bajnokság megnyerésének Fotó: Szabó Gábor - Origo

Amennyiben a Honvéd nyerni tudna, míg a Videotont megtréfálja a Fradi a 32. fordulóban, akkor már ezen a hétvégén bajnoki címet ünnepelhet a kispesti együttes, minden más esetben ki-ki összecsapás jön az utolsó körben.

A bajnoki címért küzdő gárdák hátralévő találkozói:
Honvéd (59 pont): DVSC (i), Videoton (o)
Videoton (59 p.): Ferencváros (o), Honvéd (i)

A Honvéd az utolsó öt bajnoki mérkőzésből négyet megnyert, egyedül a Vasas tréfálta meg, míg a székesfehérvári klub két döntetlen után – MTK, Mezőkövesd – három győzelmet aratott, így Henning Berg legénysége is jó formának örvend.

Henning Berg nem érti, miért a kispestiek vezetik a bajnokságot

Három fordulóval a vége előtt a Budapest Honvéd és a Videoton FC is ugyanannyi pontot gyűjtött az OTP Bank Ligában, így a két élcsapat fej-fej mellett halad az NB I-es bajnoki címért folytatott versenyben. Jobb helyzetben azonban a kispestek vannak, ugyanis több győzelmüknek köszönhetően megelőzik a tabellán a székesfehérváriakat.

A bennmaradásért is óriási csata várható, amelyben még több csapat is érdekelt. Egészen pontosan az Újpest, a DVSC, a DVTK, a Mezőkövesd és az MTK szurkolói nem dőlhetnek még hátra.

A 32. forduló kulcsmeccse egyértelműen az MTK-DVTK találkozó lesz, amelyen bármelyik csapat kikap, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül.

Főleg igaz ez a fővárosi gárdára, ugyanis ha Torghelle Sándorék vereséget szenvednek, és a többi pályán a számukra kedvezőtlen eredmény születik, akkor már szombaton követhetik a Gyirmótot a másodosztályba. A legjobb helyzetben pedig egyértelműen az Újpest van, amelynek a kieséséhez elképesztő pechsorozat kellene a lila-fehér klub szempontjából.

Mindenesetre régen láthattunk ilyen kiélezett harcot, ennyi csapattal a fedélzeten.

A 2009/10-es és a 2010/11-es bajnoki idényt érdemes kiemelni. 2010-ben a Kaposvár, a Vasas, a Paks és a Nyíregyháza küzdött hatalmasat, végül a szabolcsiak követték a DVTK-át. 2011-re pedig az MTK-drukkerek biztosan nem emlékeznek szívesen, ekkor ugyanis a kék-fehér együttes búcsúzott az élvonaltól, amikor is a Kecskemét, Pápa, Siófok hármassal volt nagy harcban, így a Szolnok mellett a fővárosi gárda esett ki az NB II-be.

A budapesti kék-fehérek nagyon közel kerültek a kieséshez Fotó: Mudra László - Origo

Vajon most is utoléri a rémálma az MTK-át?

A bennmaradásért küzdő csapatok hátralévő meccsei:
Újpest (39 pont): Haladás (o), Ferencváros (i)
DVSC (38 p.): Honvéd (o), DVTK (i)
DVTK (36 p.): MTK (i), DVSC (o)
Mezőkövesd (36 p.): Paks (o), Vasas (i)
MTK (35 p.): DVTK (o), Paks (i)

Statisztika

A Mezőkövesd várja az utolsó két kört a legrosszabb formában, amely legutóbbi öt meccsén mindössze két pontot kapart össze, míg az MTK például az Újpest legyőzése mellett két döntetlenre – DVSC, Vidi – is képes volt.