Társoldalunk:

Újabb Real-meccsbe nyúlt bele a bíró

2017.05.18. 07:47

Uralta a Real Madrid a Celta Vigo elleni meccset, de jöhetett volna egy fordulat, ha Juan Martínez bíró nem téved egy hatalmasat a Real javára. Cristiano Ronaldo később elképesztő helyzetet hagyott ki, de így is rekordot döntött a meccsen, a Real pedig átvette a vezetést a tabellán.

A Real Madrid öt év után először nyerhet spanyol bajnokságot, ennek megfelelően nagyot hajrázik: a Barcelona elleni klasszikus óta zsinórban ötödször győzött, szerda este a Celta Vigo otthonában.

Egy óra játék után fontos jelenet játszódott le a Real 16-osán belül: Igao Aspas tört be egy üres területre, majd Sergio Ramos hátulról buktatta, teljesen egyértelmű 11-es volt. Ehhez képest Juan Martínez játékvezető színészkedést látott, és második sárgával kiállította a Celta csatárát (az elsőt reklamálásért adta neki).

Ekkor 2-0-ra vezetett a Real, amely jó eséllyel egy gólra váltott Celta-büntető után is nyert volna, ugyanakkor nyilvánvalóan nagyon nem mindegy, hogy 2-1-ről folytatódik a játék vagy 2-0-ról úgy, hogy a Celta emberhátrányban van. Áprilisban a Bayern München elleni BL-meccs visszavágóján egyéb vitatott jelenetek mellett az kavart viharokat, hogy két lesgólt is megadtak a Realnak.

Később a Celta John Guidetti szerencsés góljával (a lövése éppen Ramoson pattant meg) szépített a Celta, ám utána rögtön az első akcióból gólt lőtt a Real, ezzel lezárta a meccset.

Ronaldo - aki a meccs első két gólját lőtte, ezzel már 367 topligás gólnál jár, és megdöntötte Jimmy Greaves rekordját - hihetetlen helyzetet hagyott ki 3-1-nél:

A meccs összefoglalója:

A Real Madrid most három ponttal vezet a Barcelona előtt, így az utolsó fordulóban megszerzi a bajnoki címet, ha nem kap ki Malagán.