Egy meccsel a vége előtt menesztették a DVSC edzőjét

Leonel Pontes, a Debrecen portugál vezetőedzője
Debrecen, 2017. február 18. Leonel Pontes, a Debrecen portugál vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2017. február 18-án. A találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 9. helyén álló DVSC a hivatalos honlapján tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével, Leonel Pontessel,és vele együtt távozott a két portugál pályaedző, José Pratas és Pedro Illharco is. Az utolsó sorsdöntő mérkőzésre a Herczeg András készíti fel a csapatot.

Pontest tavaly augusztusban nevezték ki a Loki élére, miután a gyenge szezonkezdés után menesztették Kondás Elemért. A távozó tréner helyére két mérkőzésre a korábbi debreceni sikeredző, Herczeg András ugrott be – aki rögtön két győzelmet is aratott –, azonban a vezetőség a külföldi edzőben látta a hosszú távú megoldást.

Leonel Pontes Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 44 éves tréner 29 mérkőzésből csak nyolcat tudott megnyerni a DVSC-vel,

a menesztéséről szóló pletykák már hónapok óta keringtek. Állítólag Pontesnek és a teljes stábjának 200 millió forintot is meghaladó végkielégítést kellett volna fizetni, ezért határoztak úgy a klubnál, hogy kitartanak mellette.

Pontes távozásának voltak előjelei:

április végén a Debreceni Labdarúgó Akadémia közös megegyezéssel szerződést bontott Luis Castro szakmai igazgatóval, illetve Gilberto Freitas és Roberto Marais szekcióvezetővel. Ebből már érezhető volt, hogy a klubnál nem elégedettek a portugál vonallal.

Egy fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt a DVSC 38 ponttal a 9. helyen áll a tabellán, az utolsó játéknapon a 37 pontos Diósgyőr ellen lép pályára.

Ha a Herczeg András vezette Loki pontot szerez, megtartja NB I-es tagságát.

Ha vereséget szenved, és az MTK győzni tud Pakson, akkor a Debrecen búcsúzik az élvonaltól.

Az MLSZ versenyszabályzata pontazonosság esetén

Azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:
1. a bajnokságban elért több győzelem
2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól
4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége
5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége
6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól
7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés
8. sorsolás.