Piqué gyalázása nélkül nincs ünneplés Madridban

Real Madrid Celebrate Winning La Liga COMMEMORATION Club Soccer Estadio Mestalla Forward - Athlete HORIZONTAL La Liga Match - Sport Photography Scoring a Goal Soccer SOCCER PLAYER Soccer Striker Spain SPORT Sports Team STADIUM Valencia CF Villarreal - Spa
Real Madrid CF celebrates at Cibeles square after winning the La liga title on May 21, 2017 in Madrid, Spain. Real earlier beat Malaga 2-0 in Malaga to clinch the Spanish league title. (Photo by Raddad Jebarah/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A hétfőre virradóra 33. bajnoki címét ünneplő Real Madrid bulijának szerves része volt az ellenfél egyik játékosának gyalázása, amiből a játékosok sem maradtak ki.

A vasárnap este Málagában 2-0-ra nyerő Real Madrid öt év után ünnepelhetett újra bajnoki címet, aminek meg is adták a módját. Szokás szerint a spanyol főváros egyik legnagyobb terén, a Cibeles téren volt az ünneplés, ott, ahol a bajnoki, kupa- és BL-sikerek alkalmával szokták köszönteni a csapatot szurkolók.

A fővárosba késő éjszaka (a mérkőzésnek 21.45-kor lett vége) visszatérő csapatot hatalmas tömeg fogadta. A nyitott buszos vonulás és Cibeles istennő szobrát spanyol, illetve Real-zászlóba öltöztetése mellett, nem maradhatott el a rivális Barcelona leggyűlöltebb játékosának az emlegetése sem.

Az össznépi skandálást vezénylő szpíkernek csak el kellett kezdenia a "Piqué cabron, saluda al campeon" rigmust és a tömeg lelkesen ismételte utána. A mondóka szabad fordításban nagyjából azt jelenti, hogy "Piqué, te rohadék, tisztelegj a bajnoknak", és a videón látható, hogy több Real-játékos, főleg Isco és Sergio Ramos is lelkesen skandálja.

Nyilván nem lesz majd nehéz elmagyarázniuk a megszólítottnak, hogy miért tettek így, amikor majd találkoznak a Kolumbia elleni felkészülési meccsre, illetve a Macedónia elleni vb-selejtezőre készülő spanyol válogatott edzőtáborában.

A buli másik csúcspontjaként Cristiano Ronaldo is kezébe vette a mikrofont, és azt a bátor kijelentést tette, hogy június 4-én ugyanott találkoznak majd, de akkor a kub 12. BL-sikerét ünneplik majd meg - ennek a mondatnak sem volt kisebb sikere, mint a piqués rigmusnak.