Wayne Rooney kimaradt az angol válogatott keretéből

Wayne Rooney, Grant Hanley, foci
England's striker Wayne Rooney (L) vies with Scotland's defender Grant Hanley (R) during the international friendly football match between Scotland and England at Celtic Park in Glasgow, Scotland, on November 18, 2014. AFP PHOTO / IAN MACNICOL / AFP PHOTO / Ian MacNicol
Vágólapra másolva!
Wayne Rooney december óta a Manchester United kezdőjében is nagyon ritkán kapott lehetőséget, az Európa Liga szerdai döntőjében csak perceket kapott José Mourinhótól. 

A Manchester United és az angol válogatott csapatkapitánya nem kapott meghívót a skótok és a franciák elleni mérkőzésre.

Gareth Southgate 25 fős keretet jelölt ki a Skócia elleni világbajnoki selejtezőre és Franciaország elleni barátságos meccsre. Rooney, aki 53 góljával a legeredményesebb játékos az angol válogatott mezében, eddig 119 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben.

Wayne Rooney a skótok elleni barátságos meccsen, 2014 novemberében Forrás: AFP/Ian Macnicol

A 31 éves támadó korábban már bejelentette, hogy a 2018-as világbajnokság után szeretne visszavonulni a válogatottól, de nem lesz könnyű beverekednie magát a keretbe a jövő nyári tornára sem.

Olyan csatárok kerültek elé a rangsorba, mint Marcus Rashford, Jermain Defoe, Harry Kane vagy Jamie Vardy.

Először szerepelhet az angolok keretében a Tottenham Hotspur védője, Kieran Trippier.

Az angolok kerete: