Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja megszerezte szezonbeli szezonbeli 11. gólját, a Chicago Fire pedig hazai pályán 2-1-re legyőzte a Dallast, és két pontra megközelítette a Keleti főcsoport éllovasát, a Torontót.

Különleges meccset játszott egymással a keleti második és a nyugati harmadik. Az első tíz percben ugyanis hárompercenként potyogtak a gólok, majd hátralévő nyolcvan percben semmi.

A termelést Nikolics Nemanja kezdte el a 3. percben, amikor Brandon Vincent beadását okosan passzolta a vendégek kapujába.

Három perccel később ugyan egyenlítettek a vendégek, méghozzá a korábbi ferencvárosi kedvenc, Roland Lamah góljával.

A mérkőzés teljes összefoglalója:

Újabb három perc elteltével a Fire másik csatár csillaga, az előző szezon legjobb helyi góllövője, a ghanai David Accam is betalált - mint utóbb kiderült, ez a találat három pontot ért a Chicagónak.

Nikolics duplázhatott volna, ha a 90+4. percben belövi a könnyű síppal befújt büntetőt, de így sincs senkinek hiányérzete. A Fire 13 mérkőzés után 7 győzelemmel áll, ami pont annyi, mint, amennyit az előző idényben összesen szereztek. A csapat 26 ponttal a második Keleten, két ponttal lemaradva az éllovas Toronto mögött. A legjobb nyugati csapatnak, a Sporting Kansas Citynek 22 pontja van.

Eredmény, MLS alapszakasz:
Chicago Fire - FC Dallas 2-1 (2-1)
gól: Nikolics 3., Accam 9., ill. R. Lamah 6.