Dárdaiék rekordot döntenek az átigazolási piacon

Werder Bremen vs Hertha BSC Bundesliga soccer
The headcoach of Hertha, Pal Dardai, before the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and Hertha BSC at the Weserstadium in Bremen, Germany, 29 April 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Carmen Jaspersen/dpa
Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint a Hertha BSC megválik legnagyobb értékétől, John Brookstól, aki a kieséstől hétfőn megmenekülő Wolfsburg labdarúgója lesz.

A Bild úgy tudja, a Wolfsburg 17 millió eurót fizet a 24 éves, amerikai válogatott középhátvédért, aki a Herthában nőtt fel, mára pedig a klub legértékesebb futballistája lett.

John Brooks 141 mérkőzés után elhagyja a Herthát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Thomas Frey

Brooks 2011 óta tagja a Hertha első keretének, azóta 90 élvonalbeli és 29 másodosztályú mérkőzésen szerepelt. A 2016-2017-es szezonban többször is kisebb sérüléssel küzdött, összesen 24 bajnokin és 3 kupamérkőzésen lépett pályára.

Ha tényleg összejön 17 millió eurós üzlet,

Brooks a Hertha történetének legdrágábban eladott játékosa lesz,

jelenleg Adrián Ramos tartja a csúcsot (Dortmund, 9.7 millió euró).

A védő távozása azért némileg meglepő lenne, mert a kiesés elől osztályozón megmenekülő Wolfsburggal ellentétben a Hertha ősztől a nemzetközi kupákban is bizonyíthat, bár a fizetése biztosan magasabb lesz. A Dortmund hétvégi Német Kupa-győzelmével vált biztossá, hogy a Bundesliga hatodik helyén végző berliniek ott lesznek az Európa Liga csoportkörében.

Dárdai és csapata készülhet a kettős terhelésre Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

Közben az is kiderült, hogy a Hertha klubrekordot jelentő 122 millió eurós bevétellel számolhat ezen a nyáron, ami 20 millió eurós növekedés az előző szezonhoz képest, így talán az erősítésekre is lesz keret Dárdai Pál együttesénél.