A Barca új edzője szeretné feléleszteni a tiki-takát

Ernesto Valverde, Barcelona
Ernesto Valverdét hivatalosan is bemutatták Barcelonában
Vágólapra másolva!
A rövidpasszos játékot szeretné feléleszteni, illetve elmélyíteni az FC Barcelonánál a katalán labdarúgóklub új vezetőedzője.

Ernesto Valverde a sajtóval történt csütörtöki találkozóján úgy vélekedett, hogy ez a stílus vezethet eredményre, ezzel lehet megnyerni a lehető legtöbb sorozatot a következő idényben.

Ernesto Valverdét hivatalosan is bemutatták Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

"Ismerem ezt a stílust, mert itt játszottam 1988 és 1990 között - emlékeztette rá a jelenlévőket, ugyanakkor hozzátette, hogy azért alkalmazkodnia, vagy inkább újra alkalmazkodnia kell. -

Az 53 éves Valverde játékosként csatárposzton szerepelt. Tagja volt a legendás vezetőedző, Johan Cruyff csapatának, amellyel 1989-ben KEK-et, egy esztendővel később pedig Király Kupát nyert,

a klubban 29 meccsen lépett pályára és tíz gólt szerzett.

Edzői pályafutását 2001-ben az Athletic Bilbaónál kezdte, majd irányította az Espanyol, a Villarreal, a Valencia és a görög Olympiakosz együttesét, legutóbb pedig ismét az Athletic Bilbao kispadján ült. Új posztján hétfőn jelentették be, de csak csütörtökön délelőtt írta alá két plusz egy évre szóló szerződését.

Ernesto Valverde szeretné újra a labdabirtoklásra helyezni a hangsúlyt Forrás: AFP/Lluis Gene

Barcelonai elődje, Luis Enrique - akit sok kritika ért játékfelfogása miatt - március elején jelentette be, hogy az idény végén távozik. Vele a katalán csapat három szezonban a lehetséges 13-ból kilenc trófeát nyert meg.

Valverde azt ígérte, ismét több lesz a labdatartás és a középpályára építve hatékonyabb a csapatjáték.

Ugyanakkor hozzátette: nem lehet előre megmondani, hogy az elképzelésből mi valósul meg, elődjét pedig elismerés illeti azért, amit elért.