Arda Turan visszavonul a török válogatottól

Barcelona vs Deportivo Alaves - Copa Del Rey Final 2017 Barcelona Deportivo Alaves Copa Del Rey Final
MADRID, SPAIN - MAY 27: Barcelona's Arda Turan sits in the bench ahead of the Copa Del Rey Final between FC Barcelona and Deportivo Alaves at Vicente Calderon Stadium on May 27, 2017 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Arda Turan kedden bejelentette, hogy nem lép többet pályára a török válogatottban.

A Barcelona 30 éves futballistája hétfőn keveredett botrányba, miután a török válogatott repülőgépén rátámadt egy idős újságíróra és meg is fojtogatta, majd az Instagramon reagált. Erről korábbi cikkünkben számoltunk be:

A Barcelona sztárja egy 70 éves újságírót fojtogatott

Török sajtóértesülések szerint Arda Turan rátámadt egy újságíróra a török válogatott repülőgépén, miközben a Macedónia elleni 0-0-ra végződő felkészülési mérkőzésről utaztak haza. Az FC Barcelona középpályása később Instagram-oldalán reagált a történtekre. Arda Turan állítólag azért lett ideges a Milliyet 70 éves újságírójára, Bilal Mesére, mert ő is a csapat repülőgépén utazott, korábban pedig szerinte nem objektív, rágalmazó cikkeket írt róla és a török válogatott egyes játékosairól.

A futballista egy nappal később bejelentette, hogy

nem kíván többet pályára lépni a válogatottban.

„Rossz dolgok történtek tegnap, de semmit sem bántam meg, most már nyugalmat érzek. Beszéltem a szövetségi kapitánnyal és az elnök úrral, közöltem velük, hogy ki akarok lépni a válogatottból, Koszovó ellen már nem szeretnék pályára lépni" – idézi a goal.com a középpályást, aki 2006-ban mutatkozott be a török válogatottban, azóta pedig 16 mérkőzésen szerepelt.