Meglepő lett volna, ha ezt a díjat nem Zidane kapja

fbl TOPSHOTS Horizontal FINAL CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL BUST HEADSHOT GOLD MEDAL
Real Madrid's French coach Zinedine Zidane is pictured after Real Madrid won the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane, a Real Madrid trénere lett májusban a hónap legjobb edzője a spanyol ligában. A számok nem hazudnak.

A LaLiga Santander minden hónapban négy díjat oszt ki, amibőel egy-egy jut az élvonal legjobb edzőjének és játékosának, illetve ugyancsak egy-egy a további két profi osztály legjobb szakvezetőjének és futballistájának.

A Primera Divsiónt illetően a díjat odaítélők meglátása szerint májusban Zinedine Zidane végezte a legjobb munkát a Real Madrid kispadján.

Szó, mi szó, az eredmények önmagukért beszélnek: a Real a hónapban lejátszott mind a négy bajnokiját megnyerte, imponáló 14-2-es gólkülönbséggel. A Granadát 4-0-ra, a Sevillát és a Celtát 4-1-re, majd zárásként a Málagát 2-0-ra verték - utóbbi győzelemmel bebiztosítva a klub 32. bajnoki címét is.

A francia szakvezető 2016 januárjában ült le a Real Madrid kispadjára, azóta nyert egy bajnokságot, két Bajnokok Ligáját (a sorozat történetében először megvédve a címet), valamint egy-egy Európai Szuperkupát és Klubvilágbajnokságot. A mostanival együtt pedig már a második hónap edzője díjat is bezsebelhette, az elsőt még 2016 áprilisában érdemelte ki.