Vágólapra másolva!
Nem hosszabbította meg Zlatan Ibrahimovic szezon végén lejáró szerződését a Manchester United labdarúgócsapata. A csatár megtartására opciós joga volt a Vörös Ördögöknek, de nem élnek vele, ezért a Hertha BSC lecsapna Ibrára.

Zlatan Ibrahimovic, a Manchester United támadója májusban szenvedett térdsérülést az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntő visszavágójának hajrájában egy szerencsétlen talajfogás következtében. A sérülés véget is vetett az idényének.

Berlinben szívesen látnák a világklasszis svéd támadót Forrás: AFP/Soren Andersson

A svéd klasszis visszatérésére 8-9 hónapot jósoltak az orvosok, így a Manchester United nem hosszabbította meg az idény végén lejáró szerződését, hiszen luxus lenne heti 350 ezer fontos fizetést utalni egy sérültnek.

Úgy tűnik Ibra kénytelen lesz új klubot keresni magának, angol sajtóértesülések szerint az Egyesült Állomkba költözhet, bár a felépüléséig még néhány csavar jöhet a történetben.

Az egyik ilyen a Hertha BSC érdeklődése lehet. Dárdai Pál klubja a hivatalos twitter-oldalán viccesen üzent Ibrahimovicnak. Leszögezik, hogy nem tudnak sokat fizetni, de remek szurkolóik vannak, ráadásul Ibra először nyerhetne Bundesligát, ha Németországba szerződne.

Zlatan Ibrahimovic korábban nyert holland, olasz, spanyol és francia bajnokságot is.

A top ligák közül egyedül a Premier League-serleg hiányzik neki, de biztosan feledtetné egy salátástál a Bundesligából.