70 millióért érkezik az Ibra-utód a Manchester Unitedhez

Ajax v Manchester United - UEFA Europa League Final Manchester United F.C. José Mourinho Soccer SON A.F.C. Ajax Arts Culture and Entertainment Rooney COMMEMORATION Club Soccer Final Game Following Males Photography SPORT STADIUM Stockholm Success Sweden U
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho celebrates after the UEFA Europa League final football match Ajax Amsterdam v Manchester United on May 24, 2017 at the Friends Arena in Solna outside Stockholm. (Photo by Raddad Jebarah/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A héten hivatalossá vált, hogy José Mourinho együttese nem tart igényt a súlyos térdsérülést szenvedett Zlatan Ibrahimovicra, és hetek óta keresi a tökéletes pótlást az átigazolási piacon. Úgy tűnik, megtalálták.

Richard Keys, a beIN Sports riportere arról számolt be, hogy a Real Madrid és a Manchester United mindenben megegyezett és Morata is rábólintott a költözésre. Az angolok 70 millió eurót fizetnek a 24 éves spanyol csatárért, aki négy évre ír alá az Európa Liga győzteséhez.

Morata nem titkolta, hogy a több játéklehetőség érdekében elvágyódik nevelőklubjától, amely 2014-ben eladta a Juventusnak (20 millió euró), 2016-ban visszavásárolta (30 millió euró), most pedig újfent megválik tőle.

Álvaro Morata egyre közelebb Manchesterhez Forrás: DPPI/Manuel Blondeau

Morata mindössze 19 alkalommal volt kezdő a Real Madridban a 2016-2017-es szezonban, de így is 20 gólt szerzett. A spanyol válogatott támadó a nyáron akár kétszer is szembe kerülhet Zinedine Zidane-ékkal, hiszen a Real Madrid és a Manchester United a Nemzetközi Bajnokok Kupája felkészülési tornán, valamint az európai Szuerkupa-döntőben is találkozik, júliusban, illetve augusztusban.