A Bayernt választotta Szalaiék kiszemeltje

Werder Bremen vs. TSG 1899 Hoffenheim FOOTBALL
Bremen's Serge Gnabry, photographed during the German Bundesliga soccer match between Werder Bremen and TSG 1899 Hoffenheim at the Weserstadion in Bremen, Germany, 13 May 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Carmen Jaspersen/dpa
Vágólapra másolva!
Serge Gnabry, a Werder Bremen német válogatott csatára három évre aláírt a Bayern Münchenhez, kikosarazva másik kérőjét, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheimet.

A 21 éves csatár már csütörtökön jelezte a közösségi oldalán, hogy elköszön a Werdertől, de az átigazolás ténye csak vasárnap vált hivatalossá. A Bild értesülései szerint Gnabry 2020-ban lejáró szerződésében egy nyolcmillió eurós kivásárlási ár szerepel.

Gnabry elköszön:

2012–től 2016-ig az Arsenalnál tanulta a szakmát, de miután csak tíz bajnoki meccs jutott neki az első csapatban 2016-ban egy, a West Bromnál tett kitérő után írt alá a Werder Bremenhez, ahol az előző szezonban 27 bajnokin 11 gólt szerzett.

"Nemzetközi kupában akart játszani, ez volt a döntő faktor a távozása mögött" - mondta a Werder sportigazgatója, Frank Baumann a csatár döntését kommentálva. Gnabry után élénken érdeklődött a bajnokság bronzérmese, azaz szintén biztos Bajnokok Ligája-induló Hoffenheim, a magyar válogatott Szalai Ádám klubj is.

2016-ban tagja volt a riói olimpián ezüstérmes német válogatottnak, majd novemberben San Marino ellen a nagyválogatottban is bemutatkozott, amit egy mesterhármassal tett emlékezetessé a 8–0-ra megnyert találkozón.