Vágólapra másolva!
Kedden este a francia válogatott barátságos mérkőzésen 3-2-re legyőzte az angol nemzeti tizenegyet a Stade de France-ban. Az összecsapás igazi futballünnepet hozott: volt közös himnuszéneklés, öt gól, egy kiállítás és egy tizenegyes.

Felkészülési mérkőzés
Franciaország-Anglia 3-2 (2-2)
Saint-Denis, Stade de France
Játékvezető: Massa (olasz)
Franciaország: Lloris – Sidibe (Jallet, 89.), Varane, Umtiti, Mendy (Digne, 21.) - Dembele, Kanté, Pogba, Lemar - Mbappé, Giroud (Koscielny, 52.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Anglia: Heaton (Butland, 46.) – Trippier (Lallana, 76.), Jones (Cresswell, 82.), Cahill, Bertrand (Walker, 46.) - Dier, Stones - Oxlade-Chamberlain, Alli, Sterling - Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerzők: Umtiti (22.), Sidibe (43.), Dembele (78.), ill. Kane (9., 48.- 11-esből)
Sárga lap: Stones (62.), Alli (73.)
Kiállítva: Varane (47.)

Megható jelenettel indult a Franciaország-Anglia barátságos mérkőzés. Az angolok himnuszát a „God Save The Queen"-t a franciák is énekelték, ezzel tisztelegve az áldozatok előtt, a közelmúltban történt angliai terrorcselekmények kapcsán. A gesztus apropója, hogy 2015-ben, néhány nappal a párizsi terrortámadás után az angolok ugyanígy tettek, akkor a londoni Wembley Stadion kivetítőjén volt olvasható a francia himnusz szövege, amit az egész stadion énekelt az Anglia-Franciaország barátságos meccs előtt.

A találkozó lüktető iramban kezdődött, amelynek az angolok gyorsan megadták az alaphangját: a 9. percben Sterling sarokkal szöktette Bertrandot, aki egyből középre centerezett, majd az érkező kapitány, Harry Kane közelről a hálóba passzolt. A Tottenham támadója szombaton, Skócia ellen viselte először a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban, akkor is betalált, úgy tűnik jó ómen, ha ő vezeti a háromoroszlánosokat.

Nem sokkal később egyenlíthettek volna a házigazdák, de Kylian Mbappé remekbeszabott kiugratása után Ousmane Dembele jócskán a kapu mellé lőtt. A kihagyott helyzet azonban nem bosszulta meg önmagát, mert a 22. percben érkezett a gól: egy szabadrúgás után Olivier Giroud fejelt öt méterről, Tom Heaton reflexmozdulattal még ki tudta ütni a labdát, de a kipattanót Samuel Umtiti a kapuba passzolta.

A lefújás előtt átvették a vezetést a franciák: Dembele gyönyörű cselt csinált a tizenhatoson belül, majd a hosszú sarokba tekert volna, azonban Heaton óriási bravúrral hárított, balszerencséjére a kipattanóra Djibril Sidibe érkezett, aki közelről az üres kapuba lőtt.

A második félidő szinte még el sem kezdődött, Raphael Varane szabálytalansága után tizenegyeshez jutottak az angolok, és megfogyatkoztak a franciák, mivel a friss BL-győztes hátulról buktatta a ziccerben kilépő Kieran Trippiert. A labda mögé Harry Kane állt oda, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított a jobbra vetődő Lloris mellett.

A 71. percben nem sok hiányzott, hogy Kylian Mbappét ismét összehasonlítsák Thierry Henryval. A Monacót támadója megcsinált egy gyönyörű cselt a tizenhatoson belül, majd tíz méterről a felső kapufát találta telibe. Ha betalált volna, akkor negyedik francia válogatott mérkőzésén szerezte volna meg első gólját, csakúgy mint anno a példaképe.

A 78. percben ismét megszerezték a vezetést az emberhátrányban játszó franciák: Mbappé kapott remek labdát a tizenhatoson belül, majd lekészítette a lendületből érkező Dembelének, aki 12 méterről, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt.

Az utolsó negyed órában az angolok még hajtottak az egyenlítésért, míg a franciák életveszélyes kontrákat vezettek, de több gól már nem született. Sokan kritizálják a barátságos meccseket a gyenge iram miatt, azonban ha mindegyik ilyen lenne, senkinek sem lenne oka a panaszra.