Befellegzett Bernd Storcknak?

STORCK, Bernd
Lisszabon, 2017. március 24. Bernd Storck, a Portugália elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya a lisszaboni Fény Stadionban tartott sajtótájékoztatón 2017. március 24-én. A mérkőzés március 25-én lesz. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Lapinformációk szerint csak formalitás lesz a Bernd Storck beszámolójának meghallgatására összehívott elnökségi ülés, ahol várhatóan megköszönik a német szakember munkáját.

A Népszava úgy tudja, hogy már kedden, de legkésőbb csütörtökön összeül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, hogy meghallgassa Bernd Storck szövetségi kapitány beszámolóját az Oroszország és Andorra elleni mérkőzésekkel kapcsolatban. A Népszava információi szerint az ülés azonban nem lesz több puszta formalitásnál, ugyanis a múlt hét pénteki andorrai vereség után nem csak a lelátón, de a kapitány szempontjából sokkal fontosabb elnökségben is többségbe kerültek azok, akik Storck távozását óhajtják.

Hamarosan eldől Bernd Storck sorsa Forrás: MTI/Illyés Tibor

A váltás olyannyira elő van készítve, hogy az MLSZ - állítólag - már

felvette a kapcsolatot a dunaszerdahelyi DAC éléről, a bajnokság végeztével távozó (elküldött) László Csabával

az utódlás ügyében. Az erdélyi magyar szakember, aki a DAC, illetve itthon az MTK és az FTC mellett a skót Hearts csapatát, valamint a litván és az ugandai válogatottat is irányította, a Bors információi szerint szűkszavúan, de sokat mondóan kommentálta a híreket: nem akarok a dolgok elébe menni, mondta állítólag.

A Népszava szerint az elmúlt péntekig a hazai futballvezetés feltétlen bizalmát élvező, a válogatottat 44 év után újra Európa-bajnokságra vezető, és ott a nyolcaddöntőig jutó Bernd Storck kezét nem csak Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve az elnökség egyes tagjai engedték el, hanem Orbán Viktor miniszterelnök is, aki az ATV-nek adott interjúban így nyilatkozott az ügyben:

„Az MLSZ élén olyan emberek találhatók, akik komoly tapasztalattal rendelkeznek a futball világon kívül is.

– mondta a kormányfő utalva rá, hogy Egervári Sándor még az amszterdami stadion folyosóján lemondott a megsemmisítő vereség után. – Mindannyian abban bízhatunk, hogy Csányi Sándor elnök úr és csapata kellő mérlegelés után bölcs döntést hoz. Ebben van minden reményünk.”

Bernd Storck: A Mount Everestről a Mariana-árokig

Bár a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és az MLSZ sportigazgatója, Bernd Storck csak 2015 márciusában érkezett Magyarországra, a magyar futballal való kapcsolata sokkal régebbre nyúlik vissza. A 2016 nyarán még ünnepelt szakember most olyan helyzetbe kormányozta magát, ahonnan nagyon nehéz lesz kitolatnia.

Ha a kapitányi széket 2015 szeptemberében elfoglaló Bernd Storcknak valóban mennie kell, akkor 21 mérkőzéssel a háta mögött, 6 győzelemmel, 7 döntetlennel és 8 vereséggel, alig 40%-os mérleggel fejezi be a munkáját.

A Borsonline szerint, ha el is küldik a kapitányt, szinte biztos, hogy csak ennek az egy posztnak int búcsút, és megtartja szerepét a magyar fociban, mint sportigazgató és az utánpótlásképzés elsőszámú felelőse.